Topul celor mai aglomerate orașe din Europa. Pe ce loc este București?

Bucuresti trafic

Suntem și noi în top la ceva! Bucureștiul s-a numărat, și în 2018, printre cele mai aglomerate orașe din lume, iar în Europa, a prins un loc pe podium, după Moscova și Istanbul.

București este pe locul 3 în topul celor mai aglomerate orașe din Europa, cu un indice de congestie de 48%. Un studiu TomTom arată cifre îngrijorătoare pentru capitală: dimineața, indicele de congestie este de 89%, iar seara de 94%, timpul petrecut în trafic fiind prelungit cu 27-28 de minute. Cea mai puțin aglomerată zi a anului trecut a fost 8 aprilie, ziua de Paște, iar cea mai mai aglomerată a fost desemnată ziua de 5 decembrie, după încheierea mini-vacanței prelungite de 30 noiembrie – 1 decembrie.

În Europa, ne depășesc doar Moscova și Istanbul. Capitala Rusiei prezintă un indice de congestie de 56%, iar orașul turc – 53%.

Cum reducem consumul de combustibil? 15 sfaturi utile

Surprinzător, sunt după București metropole ca Roma, Londra și Paris.

Suntem printre primii la blocaje rutiere și în lume, acolo unde București ocupă locul 11. Cel mai aglomerat oraș din lume este Mumbai din India, cu un indice de congestie de 65%, urmat de Bogota din Columbia cu 63% și de Lima din Peru cu 58%. New Delhi este pe 4, iar Moscova este pe 5.

Studiul TomTom, producător olandez de sisteme de navigație prin GPS, a analizat 403 orașe din 56 de țări din întreaga lume.

Sursă foto: national.ro

 

Adaugati comentariu