Tot ce trebuie să știi despre presiunea din pneuri

Presiunea din anvelope afectează manevrabilitatea, virajele, frânarea şi eficiența consumului de carburant al autoturismului, toate fiind aspecte pe care trebuie să te bazezi. Mai mult, o anvelopă la o presiune eronată se va uza mai rapid şi vă poate pune siguranţa în pericol.

O presiune corespunzătoare previne riscul de pierdere a controlului autoturismului în cazul exploziei anvelopei și previne uzura prematură. Este indicat să verifici presiunea din pneuri periodic (cel mai bine ar fi o dată pe lună și înaintea deplasărilor mai lungi). Presiunea corectă de umflare a pneurilor este esențială. O presiune insuficientă duce la o creștere a deformației materialului carcasei. Mai mult, crește vulnerabilitatea pneului la loviturile cu bordurile sau capacele de canal de pe șosea. Rezistența mai mare la rulare se traduce printr-un efort mai mare al motorului, de aici un consum crescut de combustibil.

Vei găsi indicată presiunea recomandată pe o plăcuță sau pe un abțibild lipit pe marginea ușilor, în torpedou sau lângă căpăcelul de benzină. Dacă vehiculul dumneavoastră nu are o astfel de indicație căutați în manualul acestuia sau consultați producătorul vechiculului, al anvelopelor sau service-ul dumneavoastră de anvelope. Plăcuța va indica sarcina de încărcare maximă a vehiculului, presiunea la rece a anvelopei, și dimensiunile anvelopelor recomandate de producătorul autovehiculului.

Vezi pe MissAuto care sunt pașii pentru verificarea presiunii din pneuri

Adaugati comentariu