Totuși se face: Mini Minor în 2018/2019

Mini Minor 2

 După ce trecuse pe linie moartă proiectul Rocketman, BMW a găsit un partener în Toyota și va produce în serie cel mai mic Mini în 2018/2019, un succesor natural al originalului Mini.

În 2011, BMW prezenta la Salonul de la Geneva conceptul Rocketman, care reprezenta un Mini cu trei uși lung de circa 3,45 metri, cu 30 cm mai scurt decât fosta generație Mini.

Deși a primit numeroase aprecieri favorabile, BMW nu a luat hotărârea de a industrializa proiectul din motive obiective.

Însă BMW a revenit asupra deciziei, așa cum informează Georg Kacher pe site-ul revistei britanice Car și va colabora cu Toyota în dezvoltarea celui mai mic Mini modern.

Un Mini mai mic decât actualul model ar readuce în actualitate modelul Mini original care măsura doar 3,05 metri în lungime. Deși conceptul Rocketman are 3,45 metri, sunt zvonuri care anunță că modelul de serie, care s-ar putea numi Mini Minor, va fi chiar mai mic decât originalul Mini.

De ce totuși BMW are nevoie de Toyota?

Pentru că noua platformă UKL utilizată pentru noul Mini dar și pentru Seria 2 Active Tourer și Seria 2 Gran Tourer este prea complexă, prea grea și insuficientă în cee ace privește utilizarea spațiului pentru orice vehicul mai mic de 3,75 metri.

De asemenea, nici soluția de a utiliza platforma lui i3 pentru un eventual i1 nu a fost aprobată de departamentul de controlling de la BMW, fiind mult prea scumpă.

De ce atunci Mini Rocketman nu împarte platforma cu viitorul Toyota iQ de la Toyota? Pentru că pur și simplu iQ nu va avea un succesor din cauza vânzărilor nesperat de slabe în ciuda unui pachet tehnic superior lui Smart.

Se pare că industrializarea proiectului Rocketman va duce la abandonarea proiectului lui BMW Joy – un mini BMW de oraș.

Tot sub semnul întrebării se află și proiectul unui van Mini, care era inclus în planul de expansiune a mărcii Mini. Georg Kacher relatează că acest model va primi undă verde doar dacă proiectul Rocketman nu reușește.

Cel mai mic Mini s-ar putea numi Minor și nu va apărea mai devreme de 2018/2019.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top