Volkswagen Touareg BlueMotion Technology

Născut din dorința de a crea un autoturism polivalent, Touareg a mizat încă de la început pe eficiența motoarelor diesel, ce au reușit să completeze foarte bine calitățile unui 4×4, devenit emblematic în clasa sa.

Transpunerea calităților sale într-o nouă eră, a fost făcută de curând, sub sigla BlueMotion, ce aduce o optimizare mai accentuată a consumului și emisiilor poluante, acestea fiind reduse la 195 g/km. Motorizarea diesel ce a fost aleasă pentru acest proiect este binecunoscutul propulsor de 3 litri V6, ce a fost optimizat și înzestrat cu sisteme auxiliare ce limitează risipa de energie.

Volkswagen Touareg BlueMotion Technology

O cutie de viteze Tiptronic cu opt rapoarte a fost introdusă, ea ocupându-se ca legătura dintre cei 240 CP și sistemul de tracțiune 4×4 permanent să fie cea optimă. Caroseria este mai ușoară cu aproximatv 200 kg. Caracteristicile dinamice ale lui Touareg BlueMotion au fost păstrate și dovedesc că noile tehnologii pot merge împreună cu performanța. Viteza maximă este de 218 km/h, iar demarajul de 7.8 secunde, în timp ce consumul de carburant se situează la o medie de 7,4 litri/100km.

Din punct de vedere al siguranței, Touareg BlueMotion este inzestrat cu un sistem 4Motion ce posedă un diferențial blocabil electronic, asistență la urcare și coborâre, sistem ESP și șase airbaguri, toate disponibile ca dotare standard.

Pe lângă aceste măsuri, Volkswagen pregătește o altă surpriză pentru seria BlueMotion, pentru anul acesta fiind anunțată prima versiune hibrid a lui Touareg, ce va dispunde de un propulsor pe benzină de trei litri, conectat la un generator și la o transmisie automată cu opt rapoarte. Un motor electric de 38 kW va fi de asemenea prezent în sistemul de propulsie, acesta fiind alimentat de la un pachet de baterii cu nichel, ce furnizează o tensiune de 288 V.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top