Toyota anunță o nouă generație de motorizări și transmisii

Toyota continuă revoluția tehnică începută odată cu prezentarea noii platforme modulare TNGA, dezvăluind o nouă familie de motorizări și transmisii, reunite sub sigla Dynamic Force Engines.

Conform planului ambițios trasat de firma japoneză, Toyota va lansa până în 2021 nu mai puțin de patru cutii de viteze și nouă motorizări (în 17 trepte de putere) complet noi. De asemenea, marea familie Toyota va reuni șase variante de sisteme de propulsie hibride revizuite.

Primul motor din familia Dynamic Force va fi o unitate turbo cu patru cilindri. Aceasta are o cilindree de 2,5 litri și este dedicată noii generații Camry, așteptată pe piața din Statele Unite la începutul anului viitor.

Noul Camry va fi, de asemenea, și primul model Toyota înzestrat cu cea mai nouă iterație a sistemului de propulsie hybrid Multistage Toyota Hybrid System II. Acesta va aduce economii substanțiale de carburant și va beneficia de un management perfecționat al transferului de putere între motorul termic și cel electric.

Toyota Hybrid System II este compatibil și cu modelele cu tracțiune spate ale companiei, urmând să își facă apariția inclusiv pe noua generație a sedanului de lux LS, care va fi lansat în 2017. Alături de noul LS își va face debutul și o nouă transmisie automată cu 10 trepte, dotată cu un convertizor de cuplu de ultimă generație, capabil să ofere un răspuns mai prompt la schimbarea rapoartelor și o rezistență mai ridicată la uzură.

Pentru celelalte modele din gama Toyota și Lexus, gigantul auto nipon a pregătit o cutie automată cu convertizor de cuplu similar, dar numai opt trepte de viteză.

toyota (6)

Adaugati comentariu