Toyota Auris devine Toyota Corolla – Mașina va fi prezentată la Salonul Auto de la Paris

Toyota Corolla

Toyota Corolla va fi numele noii generații a modelului care s-a numit până acum Auris. Familia Corolla, cu toate cele trei tipuri de caroserie ale sale, hatchback, limuzină și break, va fi prezentată anul acesta, la Salonul Auto de la Paris.

Decizia în favoarea noii denumiri coincide cu transferul la noua platformă TNGA (Toyota New Global Architecture), care înlocuiește toate cele trei platforme actuale. Modelele vor beneficia de tehnologia hibridă de ultimă oră a constructorului nipon.

LIVE DE LA GENEVA: Noua Toyota Auris – Sayonara, diesel!

„TNGA și filosofia de design aduc o nouă dimensiune viitoarei noastre generații de modele din segmentul C. Pe lângă valorile renumite ale acestui model, Calitate, Durabilitate și Fiabilitate, platforma livrează și valori emoționale la care clienții noștri aspiră, cum ar fi un design deosebit, rafinament inteiror, o dinamică ce oferă satisfacție și trenuri de rulare hibride eficiente și puternice”, promite Dr. Johan van Zyl, președinte și CEO Toyota Motor Europe.

Test drive Toyota Corolla 1.6 Valvematic CVT Sol

Astfel, vin în segmentul C hatchback-ul, limuzina și break-ul, toate adoptând noua denumire. Japonezii au decis să retragă, cel puțin temporar, denumirea Auris.

Toyota Corolla este cel mai bine vândut model din lume, cu peste 40 de milioane de unități comercializate de la introducerea sa pe piață, în 1966. Noua Corolla Touring Sports va fi prezentată la Paris, în luna octombrie, alături de hatchback. Ambele vor veni cu propulsie hibridă.

Adaugati comentariu