Toyota Avensis – Aşteptări confirmate

Dacă generaţia precedentă reușea să cumuleze toate cele cinci stele la testele Euro NCAP, noul Avensis aduce o rigiditate structurală mai mare și sisteme de asistenţă avansate, ce vor ridica și mai mult nivelul de siguranţă oferit.

Proiectat, dezvoltat și produs în Europa, Avensis aduce îmbunătăţiri legate de creșterea gradului de protecţie a pietonilor, sporirea eficienţei sistemelor de siguranţă active și introducerea unor sisteme noi de asistenţă. Folosirea oţelurilor înalt aliate în zonelecheie ale structurii a fost combinată cu suplimentarea numărului de puncte de sudură la ușile spate și în zona portbagajului.

Toyota Avensis – Aşteptări confirmate

Acest lucru a făcut să rezulte o caroserie mai ușoară și în același timp mai rigidă, dar care să asigure și o protecţie superioară la impact. Sisteme importante de siguranţă activă sunt prezente ca standard pentru noul Avensis și includ sistemul de antiblocaj al frânelor (ABS), controlul electronic al distribuţiei forţei de frânare (EBD), asistenţa la frânare (BA), controlul tracţiunii (TRC) și sistemul de control al stabilităţii (VSC+). Sistemele de asistenţă de ultimă generaţie sunt de asemenea prezente la bordul lui Avensis.

Adaptive Front Lighting System (AFS) stabilește poziţia în care se află mașina în următoarele trei secunde și optimizează din timp fasciculul luminos al fazei scurte pentru a reduce semnificativ lipsa de vizibilitate în viraje. Acest lucru este posibil prin monitorizarea vitezei de deplasare și a unghiului de bracare, dar și a tehnologiei HID ce permite inclusiv autoajustarea nivelului de iluminare. Cea de-a treia generaţie Avensis confirmă așadar rodul dezvoltării constante începute încă din 1997 și care a făcut ca astăzi acest model să fie unul dintre cele mai reprezentative pentru segmentul D, nu doar la nivel de eficienţă, dotări și confort, dar și în ceea ce privește nivelul de siguranţă oferit.

Adaugati comentariu