Toyota bZ4X concept anunță viitorul SUV electric al mărcii japoneze

Toyota a prezentat la Salonul Auto de la Shanghai, conceptul bZ4X ce anunță primul SUV complet electric al mărcii japoneze.

Viitorul model SUV electric este dezvoltat în parteneriat cu Subaru și va fi primul model dintr-o serie de 15 automobile cu emisii poluante zero ce pov fi lansate de Toyota până în anul 2025.

Toyota bZ4X concept

Conceptul Toyota bZ4X anunță viitorul SUV electric Toyota. Modelul va avea dimensiuni similare cu actualul Rav4, iar versiunea de serie va fi lansată la jumătatea anului viitor. Particula ”bz” din nume face referire la sintagma Beyond Zero, numele dat strategiei de electrificare a mărci nipone.

Șapte din cele 15 modele viitoare vor purta indicativul bZ. SUV-ul electric Toyota folosește arhitectura e-TNGA dezvoltată împreuncă cu Subaru. Subaru va vinde o versiune proprie a modelului electric.

Concepul ne arată un SUV cu console scurte și un ampatament mare, Toyota promițând un interior spațios, spațiul în spate urmând a fi similar cu cel oferit de modelul de top Lexus LS. SUV-ul electric va avea tracțiune integrală, deci două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte.

La interior, designerii s-au jucat cu elementele clasice, propunând pentru conceptul Toyota bZ4X un volan inspirat din Formula 1, iar în fața acestuia un display de dimensiuni generoase ce joacă rolul planșei de bord. Se mai remarcă un selector rotativ pentru cutia de viteze.

Toyota nu a comunicat detalii tehnice legate de trenul de rulare, dar promite un sistem de încărcare suplimentară cu panouri solare, ce ajută la minimizarea impactului adus de vremea rece.

Via Toyota

Adaugati comentariu