Toyota Camry se întoarce în Europa cu propulsie hibridă

Toyota Camry (8)

Toyota Camry se întoarce în Europa după o absență d 14 ani. Mașina va ajunge în showroom-uri anul viitor. Sosirea lui Camry pe bătrânul continent echivalează cu eliminarea lui Avensis.

Aflată la cea de-a opta generație, Toyota Camry a fost prezentată anul trecut la Salonul Auto de la Detroit și este deja disponibilă în lume. Camry primește acum o versiune hibrid cu motor I-4 de 2.5 litri, care dezvoltă 203 cai putere și un cuplu de 250 Nm. Motorul electric furnizează încă 118 cai putere și 202 Nm. Clienții pot alege o transmisie automată cu opt trepte sau o transmisie eCVT.

În specificație americană, Camry Hybrid utilizează baterii de 259, respecitv 245 V. Versiunea europeană va veni cu suspensie și manevrabilitate specific pieței de aici.

“Camry se va întoarce pentru a demonstra beneficiile noii tehnologii și ale design-ului oferite de platforma TNGA (Toyota New Global Architecture)”, anunță compania niponă.

Toyota Camry va fi disponibilă cu trei linii de echipare. În Statele Unite, prețul de pornire al limuzinei japoneze este de 27.950 de dolari, așa că ne putem aștepta la sume similare pe bătrânul continent, fiind astfel mai scumpă ca două Auris Hybrid, C-HR Hybird și RAV4 Hybrid. Gama de modele hibride oferite de Toyota în Europa ajunge astfel să includă opt mașini.

Modelul Camry este disponibil în peste 100 de țări și obține cifre de vânzări anuale de aproximativ 700.000 de unități, care îl fac cel mai bine vândut model din clasa sa, anunță Toyota. Peste 19 milioane de Camry s-au vândut în lume de la apariția sa, în 1982.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top