Toyota GR Corolla a debutat oficial pe piața americană

Toyota mărește gama modelelor performante pregătite de divizia Gazoo Racing prin lansarea modelului GR Corolla cu 304 CP.

Noul model ce poartă sigla GR este hatchback-ul compact Corolla. Acesta a debutat oficial în Statele Unite ale Americii și Japonia, acesta fiind piețele ce vor primi pentru început noul model sportiv.

Toyota GR Corolla

Noul model hot hatch este disponibil în două variante: Core și Circuit Edition. Varianta Circuit Edition va disponibilă doar în primul an de producție. GR Corolla este disponibilă în 3 culori: alb, negru și roșu.

În ceea ce privește propulsorul, acesta va fi preluat de la GR Yaris, fiind vorba de motorul turbo cu trei cilindri de 1.6 litri. Dacă pe modelul GR Yaris, acest propulsor dezvoltă 261 CP, pentru GR Corolla puterea a fost mărită la 304 CP, iar cuplul este acum de 370 Nm.

Transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, iar puterea este transmisă către toate cele patru roți. Noul model GR Corolla a primit sistemul de tracțiune inregrală GR-FOUR, la fel ca și actualul GR Yaris, model performant ce s-a bucurat de un succes imens. Cel de la volan poate alege între trei moduri de conducere, puterea fiind distribuită 60-40, 30-70 sau 50-50 între cele două punți. Toyota nu a comunicat cifre pentru accelerație și viteză maximă.

Suspensia a fost modificată pentru a face față puterii mărite. Puntea față folosește configurația MacPherson, iar pe spate avem brațe duble. Dacă este adăugat și pachetul opțional Performance, modelul primește și diferențiale Torsen.

Modelul GR Corolla mai primește plafon din fibră de carbon, capotă din aluminiu și aripi evazate. În spate, sitemul de evacuare are trei terminații, dintre care una centrală. Toyota GR Yaris rulează pe jante de 18 inch echipate cu anvelope Michelin Pilot Sport 4.

Noul hatchback performant va intra în concurență directă cu Honda Civic Type R și Volkswagen Golf GTI. Totuși, Toyota nu a confirmat și o versiune europenă pentru modelul GR Corolla.

Via Toyota

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top