Toyota GR Yaris – 261 cai putere și tracțiune integrală

Toyota a lansat cea mai puternică versiune a modelului de clasă mică Yaris. Noul model este inspirat din lumea raliurilor și oferă 261 CP și tracțiune integrală.

Toyota a lansat modelul GR Yaris, un hot hatch dezvoltat împreună cu echipa de raliuri a constructorului japonez, Gazoo Racing. Sub conducerea fostului campion mondial Tommi Makinen, echipa Gazoo Racing participă cu modelul Yaris în Campionatul Mondial de Raliuri.

Toyota adaugă astfel în gamă un model sportiv ce poartă siglă GR alături de nume. Noul model stă la baza viitorului Yaris WRC, versiunea de competiție ce va concura în WRC.

Versiunea de stradă Toyota GR Yaris se remarcă prin ecartamentul mai mare și prin aripile evazate. Spoilere sunt agresive, iar versiunea GR Yaris va fi disponibilă doar pentru caroseria cu trei portiere.

Toyota GR Yaris folosește motorul de 1.6 litri cu trei cilindri ce dezvoltă 261 CP și un cuplu maxim de 360 Nm. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu șase trepte și un sistem de tracțiune integrală. Distribuția cuplului între cele două punți va putea fi reglată de cel de la volan. În modul Normal distribuția este 60:40, iar în modul sport 30:70.

GR Yaris poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 5.5 secunde, iar viteza maximă este de 230 km/oră.

Prețurile pentru piața din Europa nu au fost încă comunicate. Pe piața din Japonia, Toyota oferă o versiune de lansare numită GR Yaris First Edition la un preț de 32.550 euro (3.96 milioane yeni).

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top