Toyota GR86 – debut pe piața europeană

Constructorul japonez Toyota anunță debutul european al modelului coupe GR86: motor boxer aspirat de 2.4 litri și 234 CP.

Toyota aduce oficial în Europa a doua generație a coupe-ului GR86. Anterior, modelul s-a numit GT86. Noul model păstrează rețeta originală: un coupe de dimensiuni reduse cu propulsie spate, motor boxer aspirat și transmisie manuală.

Toyota GR86 în Europa

Dimensiunile sunt similare cu ale generației anterioare. Înălțimea a scăzut cu 10mm, iar ampatamentul a fost mărit cu 5 mm la 2575 mm. Puterea este asigurată de un motor boxer aspirat de 2.4 litri cu 4 cilindri. Acesta a fost dezvoltat împreună cu Subaru și oferă 234 CP la 7000 rpm și un cuplul maxim de 250 Nm la 3700 rpm.

Transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu șase trepte, dar se poate opta și pentru o cutie de viteze automată, tot cu șase rapoarte. În versiunea cu transmisie manuală, Toyota GR86 poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 6.3 secunde, iar viteza maximă este de 226 km/oră.

Se pot alege jante de 17 sau 18 inchi din aliaj ușor, iar gama de culori include nuanțele Alb Crystal Pearl, Negru Crystal Silica și Roșu Ignition.

Suspensia a fost îmbunătățită, iar în configurație este inclus un diferențial Torsen cu alunecare limitată. Modelul va fi disponibil la vânzare pentru o perioadă de 2 ani.

Via Toyota

Adaugati comentariu