Toyota Highlander: SUV-ul japonez cu șapte locuri sosește în Europa

Toyota completează gama de SUV-uri pentru piața europeană prin adăugarea modelului cu propulsie hibridă și șapte locuri numit Highlander.

Toyota Highlander este cel mai nou model de SUV care își face loc în gama europeană a constructorului japonez. SUV-ul cu șapte locuri folosește platforma TNGA-K, comună cu modelul Camry, poate fi configurat în versiune cu șapte locuri și folosește exclusiv un sistem de propulsie hibrid.

Cu o lungime de aproape cinci metri, Toyota Highlander este SUV de dimensiuni mari ce va intra în competiție directă cu modele ca Jeep Grand Cherokee, Hyundai Santa Fe sau Volkswagen Touareg.

Pentru Europa, noul model va fi disponibil exclusiv cu sistemul de propulsie hibrid format din motorul pe benzină de 2.5 litri și două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Puterea totală este de 244 CP. Toyota comunică un consum mixt de 6.6 litri/100 km.

Modelul Highlander poate fi comandat cu șapte locuri, iar bancheta din mijloc poate culisa pentru mai mult spațiu. Portbagajul are un volum cuprins între 658 și 1.900 litri în funcție de poziția banchetelor spate.

La interior, Highlander se remarca prin display-ul tactil central de 12.3 inch și oglinda retrovizoare centrală cu display ce afișează imagini de la camera video amplasată în spate.

Toyota Highlander este un model popular pe piața nord-americană și japoneză, unde se află la a patra generație. În Europa, noul SUV hibrid Toyota va fi disponibil începând cu prima parte a anului 2021.

Test drive Toyota Camry 2.5 Hybrid

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top