Toyota Land Cruiser 300: generație nouă pentru off-roader-ul legendar

Toyota a prezentat oficial noua generație a modelului off-road Land Cruiser. Noul model va fi cunoscut sub indicativul Land Cruiser 300.

Noua generație a modelului Toyota Land Cruiser Series 300 adoptă o arhitectură complet nouă, iar din gama de motorizări a fost eliminat propulsorul V8. Este a 13-a generație a legendarului model, lansat inițial în 1951.

Toyota Land Cruiser 300

Noul Land Cruiser 300 înlocuiește modelul Series 200 ce a fost disponibil între 2007 și 2021. Noul Land Cruiser 300 este dedicat piețelor din Orientul Mijlociu și Rusia, constructorul japonez spunând că modelul nu va fi comercializat în Statele Unite sau Europa de Vest.

Arhitectura folosită este denumită TNGA-F și păstrează structura body-on-frame. Noua structură este mai ușoară, are o rigiditate crescută și un centru de greutate coborât. Masa totală a mașinii a scăzut cu 200 kilograme față de vechiul model.

Noul Land Cruiser va dispune de o motorizare benzină V6 3.5 litri twin-turbo ce dezvoltă 415 CP și un cuplu maxim de 650 Nm. Alternativa este un propulsor diesel V6 3.3 litri twin-turbo de 309 CP și 700 Nm. Ambele propulsoare sunt asociate cu o cutie de viteze automată cu 10 trepte. Modelul dispune de tracțiune integrală și trei diferențiale blocabile. Modelul poate fi configurat cu suspensie adaptivă și sistem E-KDSS (Electronic Kinetic Dynamic Suspension System).

Land Cruiser mai beneficiază de Multi-Terrain Monitor ce integrează o cameră video amplasată sub mașină, dar și cele mai noi sisteme incluse în Toyota Safety Sense: detectarea pietonilor, detectarea bicicliștilor, avertizare la ieșirea în trafic cu spatele și altele.

Noul model Toyota Land Cruiser Series 300 va fi disponibil din vara acestui an.

Toyota Mega Cruiser – concurentul japonez pentru Hummer H1

Via Toyota

Adaugati comentariu