Toyota Land Cruiser și Hilux devin compatibile cu motorina ”curată”

Toyota Land Cruiser motor

Cele două modele Toyota cu șasiu, Land Cruiser și Hilux, vor polua mai puțin. Compania le va adapta pentru utilizarea motorinei HVO100 începând cu 2023.

Cele mai dure modele Toyota, cu caroserie pe șasiu, vor fi compatibile cu motorina HVO100. Este un combustibil nefosil, produs din surse 100% regenerabile, cum ar fi uleiul alimentar uzat.

Atât Land Cruiser, cât și Hilux se vor alătura familiei de vehicule comerciale ușoare Proace. Și aceste LCV-uri sunt compatibile cu motorina HVO100.

 

Ce este, de fapt, motorina HVO100

HVO100 (ulei vegetal hidratat) respectă standardul european de calitate EN 15940 pentru motorina parafină. Acesta are o cifră cetanică mai mare (c80) decât motorina standard. Totodată, conține mai puțin sulf și substanțe aromatice. Este fabricat din ulei vegetal (de palmier, de rapiță) sau din materii prime pe bază de deșeuri. De exemplu, din ulei de gătit uzat.

Dinamica pieței europene

Pompele de carburant HVO100 sunt din ce în ce mai frecvente în stațiile de alimentare din Europa. Aproximativ 1000 sunt deja utilizate în Belgia, Danemarca, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Olanda, Norvegia și Suedia. În același timp cu trecerea unui număr tot mai mare de clienți la HVO100, producția este în creștere. Ținta este de a ajunge la 15,5 milioane de tone până în 2030, de la aproximativ patru milioane de tone produse în prezent pe an.

 

Experiența de conducere pentru Land Cruiser și Hilux

Utilizarea HVO100 nu necesită nicio schimbare a stilului de condus din partea șoferului.

Principala modificare tehnică față de vehiculele actuale este o ajustare a sistemului de injecție a combustibilului pentru a crește volumul de motorină. Acest lucru este necesar deoarece HVO100 este mai puțin dens decât motorina standard. Este o modificare ce nu afectează capacitatea vehiculului de a funcționa cu motorină standard. Deci poți utiliza oricare dintre combustibili, în orice moment. Ca urmare a utilizării HVO100 și a ajustării sistemului de injecție, se simte o ușoară creștere a puterii maxime a motorului.

Land Cruiser și Hilux HVO100 autoexpert.ro

Vehiculele vor fi construite conform acestei noi specificații începând cu primul trimestru al anului 2023. Vor fi comercializate, la început, în zonele în care se află benzinării cu HVO100.

Conform afdc.energy.gov, prețul motorinei HVO100 este cu 10% mai mare decât al motorinei ”normale”.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top