Toyota lansează Prius Plug-in Hybrid în România

hibrid

Prius Plug-in Hybrid este vârful de gamă al familiei integral hibride de la Toyota, având emisii de CO2 de doar 49 g/km, autonomie în modul 100% electric (EV) de 25 km și autonomie totală de 1.200 km

Păstrându-şi poziţia de lider în abordarea ecologică şi tehnologică a mobilității în ultimii 15 ani, modelul Prius rămâne hibridul cel mai bine vândut la nivel mondial şi a devenit una dintre cele mai bine vândute maşini din întreaga lume. Peste 2,6 milioane de autoturisme Prius şi mai mult de 4 milioane de maşini integral hibride Toyota şi Lexus au fost deja comercializate la nivel mondial, reprezentând 80% din vânzările globale de maşini hibride.

Beneficiind de silueta fluidă specifică celei de-a treia generaţii Prius şi de lungimea extinsă cu 20 mm, care permite un nou design frontal, Prius Plug-in Hybrid poate fi recunoscut ca vârf de gamă al remarcabilei familii de autoturisme integral hibride de la Toyota. Masa modelului Prius Plug-in Hybrid este de doar 1.425 kg, cu numai 55 kg mai mult decât la modelul Prius standard, masa noului acumulator cu ioni de litiu a fost redusă la numai 80 kg, cu doar 38 kg mai mare decât la acumulatorul hibrid nichel-metal al modelului Prius standard. Nu a fost afectat nici spaţiul pentru pasagerii din spate, nici spaţiul de încărcare. Noul model  poate transporta 5 persoane, iar capacitatea portbagajului este de 443 de litri cu scaunele din spate nerabatate, cu doar 2 litri mai puţin decât la modelul Prius standard. Cu bancheta spate rabatată fracţionat 60:40, astfel încât să se obțină o podea plată pentru spaţiul de încărcare, capacitatea totală a portbagajului ajunge la 1.120 litri.

Grupul motopropulsor pentru Hybrid Synergy Drive® (HSD) generează o putere totală a sistemului de 136 DIN CP, permite un consum de combustibil extrem de scăzut de numai 2,1 l/100 km în ciclul combinat pentru omologare europeană şi un nivel al emisiilor de CO2 de doar 49 g/km. La conducerea în modul EV extins, Prius Plug-in Hybrid generează zero emisii de CO2, NOX şi particule, rulând cu o autonomie urbană de până la 25 kilometri pentru o viteză de maxim 85 km/h, în funcţie de nivelul de încărcare a acumulatorului şi condiţiile de deplasare. După epuizarea autonomiei EV, sistemul HSD va continua să asigure un consum de combustibil de doar 3,7 l/100 km şi un nivel de emisii de CO2 de numai 85 g/km, lider în această clasă de autoturisme.

Autonomia în modul electric EV de 25 km a rezultat și în urma proiectelor experimentale desfăşurate de Toyota pe parcursul a cinci ani. Această distanţă nu numai că oferă cel mai bun compromis între autonomia EV, performanţă, design, masa autoturismului, infrastructura de stații de încărcare existentă şi preţ, ci a demonstrat şi că răspunde cerinţelor pentru naveta zilnică a unui procent important dintre cetăţenii europeni – peste 70% din deplasări au fost pe distanţe mai mici de 25 km.  În doar 90 de minute, mașina poate fi reîncărcată complet la o priză convenţională. În afara performanţelor electrice, noul Prius Plug-in Hybrid poate fi folosit şi ca vehicul integral hibrid obişnuit, în acest caz comportându-se ca un model standard Prius. Această combinaţie unică oferă noului Prius Plug-in Hybrid o autonomie totală de 1.200 km.

Ca şi în cazul celorlalte modele hibrid, şi modelul Prius Plug-in Hybrid beneficiază de scutirea de la plata taxei de primă înmatriculare, precum şi de diverse avantaje fiscale la nivel local, cum ar fi 95% reducere la plata impozitului auto în municipiul București.

„Odată cu lansarea în România a noului Toyota Prius Plug-in Hybrid am inaugurat şi prima staţie electrică de încărcare ENEL din România, amplasată în curtea sediului Toyota din Șos. Pipera-Tunari nr.1.  Atât maşina, cât şi staţia, reprezintă paşi simbolici importanţi şi demonstrează preocuparea permanentă şi eforturile constante ale celor două companii în domeniul mobilităţii sustenabile şi al unui mod de viață ecologic şi responsabil”, a declarat Anca Dumitrescu, Senior Brand Manager în cadrul  Toyota Romania.

Lansarea noului Prius Plug-in Hybrid reprezintă o nouă aplicaţie a sistemului Hybrid Synergy Drive®, fiind platforma tehnologică de bază pentru viitor. Hybrid Synergy Drive® a fost concepută în mod specific ca platformă modulară adaptabilă la diverse surse de energie, putând fi utilizată cu uşurinţă la autoturismele Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEV) (autoturisme electrice hibride reîncărcabile), Electric Vehicles (EV) (autoturisme electrice) şi Fuel Cell Vehicles (FCV) (autoturisme cu celule de combustibil).

Adaugati comentariu