Toyota Mirai Concept anunță a doua generație a modelului propulsat cu hidrogen

toyota-mirai-concept-2

Toyota a prezentat oficial noul conceptul Mirai, automobil ce anunță a doua generație a modelului propulsat cu hidrogen.

Toyota a publicat primele imagini cu noul concept Mirai, un automobil cu un look impresionant ce anunță o a doua generație a modelului ce folosește tehnologia celulei de combustibil cu hidrogen. Toyota este unul dintre puținii constructori care are în gamă un automobil de serie propulsat cu hidrogen, vândut doar pe câteva piețe. Alături de Toyota Mirai, mai există Honda Clarity și Hyundai Nexo.

Constructorul japonez spune că a foua generație a modelului Mirai vine cu o îmbunătățire considerabilă a tehnologiei FCEV (Fuell Cell Electric Vehicle). Toyota declară că noul model va oferi o creștere cu 30% la capitolul autonomie față de modelul actual. Prima generație Toyota Mirai are o autonomie de 500 km. Acesta a fost lansat în 2014, iar de atunci au fost vândute aproximativ 10.000 unități.

Cum funcționează propulsia cu pilă de combustie

A doua generație Toyota Mirai va fi lansată în 2020, inițial pe piața din Japonia, apoi în America de Nord și Europa. Noul model concept folosește platforma TNGA și se prezintă cu un look impresionant. Partea frontală a fost complet redesenată, iar partea din spate are acum o linie plonjată, inspirată de modelele coupe. Conceptul Mirai are o lungime de 4.935 mm și folosește anvelope de 20 inch.

La interior, Toyota a adaugat un display de 12.3 inch și o planșă de bord digitală. Mai important, Mirai are acum cinci locuri, față de cele patru disponibile în prima generație a modelului.

Adaugati comentariu