Toyota Prius: debut oficial pentru a cincea generație

Toyota a publicat primele imagini cu noua generație a modelului Prius. Ajuns la a cincea generație, Prius va fi oferit în Europa exclusiv în varianta plug-in hybrid.

Toyota Prius a ajuns la a cincea generație, modelul primind un design nou, dar care păstrează silueta familiară. Noul model a fost dezvoltat pe platforma Toyota New Global Architecture (TNGA-C). Pentru publicul european, japonezii vor oferi exclusiv varianta plug-in hybrid ce utilizează un motor pe benzină de 2.0 litri și 151 CP plus un motor electric de 163 CP. Puterea totală a sistemului este de 223 CP.

Toyota Prius

Pentru alimentarea motorului electric, Toyota folosește acum o baterie de li-ion de 13,6 kWh ceea ce a permis creșterea autonomiei electrice cu 50%. Modelul poate fi echipat și cu panouri solare amplasate pe plafon. Toyota nu a comunicat cifre pentru autonomie sau putere de încărcare.

Noul Prius este mai mic față de generația anterioară, înălțimea fiind redusă cu 50 mm, iar lungimea cu 46 mm. Ampatamentul a crescut cu 50 mm, iar noul model este mai lat cu 22 mm. Toyota va oferi și o varianta hybrid clasic pe alte piețe. Datele tehnice complete vor fi dezvăluite în 5 decembrie, atunci când va fi prezentată versiunea europeană a modelului Toyota Prius.

Prius este un model extrem de important pentru Toyota, fiind lansat în 1997. Hybridul japonez s-a vândut în peste 5 milioane de exemplare în întreaga lume.

Via Toyota

Adaugati comentariu