Toyota se pregătește pentru lansarea unui nou SUV de clasă mică bazat pe modelul Yaris

yaris

Presa internațională raportează că Toyota va lansa pe 23 aprilie un nou SUV de dimensiuni mici ce va folosi platforma modelului Yaris.

Toyota va adăuga un nou SUV în gama sa de modele. Noul model va folosi platforma modelului de clasă mică Yaris și ar putea fi lansat chiar în zilele următoare. Constructorul japonez anunțase inițial că noul model va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva, dar în urma amânării acestuia a împins data de lansare a noului model.

Yaris

Toyota a publicat doar două imagini teaser pentru noul model, al cărui nume este încă necunoscut. Avem doar o schiță grosieră de design și o imagine a părții din spate a noului model unde se pot observa spoturile LED ale viitorului SUV.

Toyota a dezvoltat noul model pe platforma TNGA-B, comună cu cea a modelului Yaris. Va avea astfel sistem de propulsie hibrid, gardă la sol mărită și un sistem de tracțiune inteligent.

Pe lângă versiunea cu sistem de propulsie hibrid, va exista cel mai probabil și un model cu motor termic clasic de 1.0 litru. În ceea ce privește numele noului model, Toyota ar putea alege denumirea B-HR, după modelul SUV-ului C-HR, dar acest lucru rămâne de văzut.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top