Toyota confirmă că va produce un succesor pentru modelul Aygo

Toyota Aygo

Toyota a confirmat că va produce un urmaș al modelului de oraș Aygo, dar nu dezvăluit dacă noul model va purta același nume. Modelul va fi disponibil exclusiv cu motoare termice.

Toyota nu va elimina din gamă modelului de oraș Aygo, urmând să lanseze un succesor. Nu este însă clar dacă va fi păstrat și numele consacrat. Noul model va folosi o variație a platformei GA-B utilizată de actuala generație Yaris și va avea exclusiv motoare termice.

Urmaș pentru Toyota Aygo

Modelul a fost deja observat în formă camuflată în teste de șosea, dar Toyota nu a dat încă detalii despre modul cum va arăta. Cel mai probabil va împrumuta elemente de design de la actuala generație Toyota Yaris, model ce a obținut titlul de Mașina Anului 2021 în Europa.

Toyota Aygo Rabla 2019

De asemenea, este posibil ca noua generație Toyota Aygo să aibă o gardă la sol mai mare și un pachet de elemente de protecție suplimentar pentru a atrage clienți și din segmentul crossover compact.

Ca motorizare de bază, viitorul Aygo va primi, cel mai probabil, propulsorul de 1.0 litru cu trei cilindri preluat de la Yaris și asociat cu cutia de viteze manuală cu cinci trepte sau cutie automată CVT.

Modelul va fi asamblat în uzina din Cehia unde actualul model a fost fabricat alături de variantele vândute de grupul PSA sub mărcile Citroen și Peugeot. Marca japoneză va prelua integral producția la uzina din Kolin, Cehia.

Via Autocar

Adaugati comentariu