Toyota Supra ar putea avea 400 CP în varianta de bază!

Toyota Supra FT-1

Viitoarea Toyota Supra este unul dintre cele mai așteptate modele supersport de pe piață. Dincolo de asta, prea puține informații certe sunt cunoscute despre viitoarea generație, fapt care-i adaugă o notă de mister și o face mai interesantă. Acum însă, mai apare o ipoteză: aceea că motorul de bază va fi un V6 de peste 400 de cai. Sună monstruos!

Bun. În cazul în care cel mai slab motor va fi atât de potent, ce putere va dezvolta varianta de vârf? Există informația că modelul de top va beneficia de un propulsor hibrid, însă nu este sigur dacă motorul electric va face echipă cu V6-le, deși este cea mai probabilă variantă. Oricum ar fi, va fi al naibi de puternic!

Propulsorul V6 ce va echipa varianta de bază, poartă numele de cod 943F și are capacitatea de 3 litri. El va produce sub capota modelului Supra peste 400 CP și peste 400 Nm, grație unei perechi de turbocompresoare. Nu se știe ce fel de transmisie va folosi, însă cu siguranță va livra puterea punții spate. Probabil vom avea de-a face cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj, deși pe noi ne-ar bucura mai degrabă una manuală.

Toyota Supra FT-1

Toyota Supra nu va fi, însă, primul model propulsat de acest motor. Două modele Lexus vor prezenta agregatul: noile GS și LS. Firește, nimic nu e sigur, însă nu iese fum fără foc. Iar cum concurența este plină de motoare V6 turbo, și Toyota probabil va dezvolta o astfel de variantă.

BMW Z5, care va împărți platforma cu Supra, nu va apela la motoare V6, ci la propulsoarele cu 6 și 4 cilindri în linie, combinate cu transmisiile automate în 8 trepte. În plus, bavarezul va apărea și mai devreme cu un an decât Toyota Supra, care va fi prezentată în 2019, deci fanii BMW pot fi fericiți.

Sursa: Left Lane

Adaugati comentariu