Toyota va testa în trafic autovehiculele interconectate

Toyota Prius

După ce grupul PSA a decis echiparea cu tehnologie de rulare autonomă a mașinilor sale începând cu 2018, Toyota anunță azi participarea activă în cadrul celei mai mari comunități de vehicule interconectate. Aceasta se află la Ann Arbor, iar Toyota va dota 5000 de mașini din zonă cu sisteme de conectare wireless.

Toyota va echipa cu o serie de dispozitive wireless mașinile din orașul Ann Arbor, pentru a le testa capacitățile de a comunica în condiții reale de trafic atât unele cu altele, cît și cu infrastructura pe care se deplasează. Autovehiculele vor fi conduse de șoferi obișnuiți pe rute obișnuite și vor sta la baza unei viitoare implementări pe întreg teritoriul Statelor Unite.

Toyota Prius

Marea problemă în a testa vehicule cu capacitate de conectare în lumea reală este…exact lipsa altor vehicule cu care să comunice. Ann Harbour reprezintă orașul ideal pentru desfășurarea acestor teste, pentru că guvernul american deja experimentează această tehnologie acolo, iar dispozitivele pe care Toyota le pune acum la dispoziție nu fac decât să ajute autoritățile să acumuleze o și mai mare experiență. Date fiind rezultatele obținute până acum, Ministerul Transporturilor din SUA plănuiește extinderea testelor în întreg statul Michigan.

Fiecărei mașini pe care Toyota o va echipa cu tehnologie de conectare wireless îi va fi montată o cutiuță în portbagaj. Aceasta va avea două antene și va transmite continuu date referitoare la viteza și poziția vehiculului către celelalte mașini și către receptorii montați în infrastructură. Japonezii vor monitoriza astfel acuratețea informației transmise și gradul de comunicare între vehicule, rezolvând eventualele erori în timp real.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top