Advertisement

Toyota va utiliza baterii solid-state începând din 2027

Solid-State Battery autoexpert.ro

Toyota accelerează dezvoltarea bateriilor de tip solid-state și spune că va pune pe piață primul model electric echipat cu acest tip de baterii în 2027 cu o autonomie de 1200 kilometri.

Toyota și-a prezentat planurile de viitor în ceea ce privește tehnologia vehiculelor electrice într-un eveniment ce a avut loc în Japonia. Niponii vor să accelereze puternic în domeniul automobilelor electrice și anunță că bateria de tip solid-state va deveni realitate pe un model de serie în 2027.

Toyota – baterii solid-state

Bateriile solid-state, numite astfel pentru că utilizează un electrolit solid și nu unul lichid, ca în cazul actualelor baterii de tip litiu-ion, au o densitate energetică mult mai mare față de bateriile utilizate astăzi. Introducerea acestor baterii pentru mașinile electrice va duce la creștere drastică a autonomiei fără să fie nevoie de o creștere a spațiului sau greutății.

EV Lexus transmisie manuala autoexpert.ro

Toyota a declarat anterior că urmașul modelului Lexus LFA, ar putea folosi o baterie de tip solid-state și o cutie de viteze manuală, ceea ce ar fi o premieră pentru un automobil electric.

Constructorul nipon spune că se află în plin proces de dezvoltare a unei metode pentru producția în masă a bateriilor solid-state. Bateriile de acest tip vor putea asigura o autonomie de până la 1200 kilometri și permit încărcări ultrarapide de la 0 la 80% în 10 minute.

A doua generație a bateriilor solid-state va aduce o îmbunătățire cu 50% a autonomie oferite de actualele mașini electrice, ceea ce înseamnă 1500 km cu o singură încărcare, mai spune Toyota. Acest gen de autonomie ar putea deveni realitate după anul 2028.

Via Toyota

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top