Toyota Yaris GRMN, hot-hatch de clasă mică cu 210 CP

Toyota Yaris GRMN este surpriza pregătită de constructorul nipon pentru Salonul de la Geneva: varianta de stradă a modelului destinat campionatului mondial de raliuri, un hot hatch cu 210 CP.

Oferită doar în compania caroseriei cu trei portiere, respectând rețeta modelului de curse, noua Toyota Yaris GRMN marchează revenirea mărcii nipone în segmentul mașinilor sportive de clasă mică, acolo unde va avea de înfruntat concurenți puternici precum Ford Fiesta ST200 sau Renault Clio RS Trophy.

La capitolul motorizare, Toyota Yaris GRMN apelează la un nou motor de 1,8 litri și 210 CP, cu patru cilindri și supra-alimentare cu compresor mecanic. Accelerația de la 0 la 100 km/h este estimată la 6,5 secunde.

Toyota Yaris GRMN se va alătura gamei Yaris revizuite, care va fi dezvăluită în martie, la Geneva. Descrisă drept o nouă generație, noul Yaris este de fapt un facelift profund, care va aduce modificări tehnice și estetice tipice unei astfel de operațiuni. Deocamdată, singurele detalii cunoscute sunt noutățile de ordin stilistic, care includ blocuri optice față și spate redesenate și noi bare de protecție.

Yaris GRMN este finisată în culorile specifice modelelor de competiții create de Gazoo, echipa de uzină Toyota implicată în sporturile cu motor. Modelul se distinge și prin pachetul aerodinamic dedicat, evacuarea centrală și eleronul posterior generos dimensionat. Termenul Gazoo provine din cuvântul japonez ‘gazo’, tradus prin imagine.

Toyota a mai dezvoltat în trecut variante de înaltă performanță ale modelului de segment B Yaris. Prima generație a fost oferită într-o versiune T-Sport cu motor de 1,6 litri și 105 CP, iar cea de-a doua generație a beneficiat, de asemenea, de o declinare sportivă TS 1.8 VVT-i cu 133 CP.

toyota-yaris-grmn-2

Adaugati comentariu