Tradiția ciocolatei calde. Unde a apărut și de ce se bea iarna!

Ciocolata caldă este băutura specifică iernii și Crăciunului, pentru că ne aduce aminte de copilărie, de zăpadă, săniuș, sau de o zi liniștită în care ninge și uităm de toate. O cană de ciocolată caldă ne aduce un zâmbet, ne încălzește într-o zi rece, plus că are un gust absolut delicios.

O cană cu ciocolată caldă are mai multe beneficii pentru sănătate, așadar, nu evita s-o bei.

În ultimul deceniu, au fost făcute foarte multe studii medicale, care au avut ca rezultat faptul că ciocolata caldă crește microcirculația la nivelul pielii, pentru că o încălzește. De asemenea, compușii prezenți în pudra de cacao declanșează creierul să elibereze endorfine, care induc sentimentul de relaxare și calmare. Așadar, bea ciocolată caldă când ești la muncă.

Citește și: Prăjitura Snickers, desertul delicios de Crăciun

Ciocolata conține, de asemenea, mai multe minerale, vitamine și compuși biochimici, în timp ce, pudra de cacao conține grăsime vegetală, care este o sursă naturală de energie.

Ciocolata a fost consumată aproape exclusiv ca o băutură în cea mai mare parte a istoriei sale de 4000 de ani, începând din America Centrală și în zonele joase ale Mexicului. Ciocolata caldă a fost, de asemenea, un lux, în general, la îndemână numai elitelor bogate și scriitorilor.

citeste continuarea articolului aici:

Adaugati comentariu