Trafic închis și zăpadă pe Transalpina

Transalpina, unul dintre cele mai frumoase drumuri din România și din Europa, a fost închis, circulația rutieră fiind interzisă în așteptarea primelor ninsori abundente.

Avand in vedere codul portocaliu emis ce anunta caderi de zapada si viscol, CNAIR a luat decizia inchiderii circulatiei pe acest sector de drum pana la imbunatatirea conditiilor meteorologice.

Astfel, ca urmare a avertizarii meteorologice emisa de ANM, luni, 23 octombrie 2017, incepand cu ora 16.00, circulatia rutiera pe Transalpina, DN 67C, intre Ranca si Obarsia Lotrului, km 34+500 – km 59+800, a fost inchisa pentru toate categoriile de autovehicule.

Denumit si drumul regelui, Transalpina traverseaza Muntii Parang de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului si face legatura intre localitatile Novaci (Gorj) si Saliste (Sibiu). Drumul a fost inaugurat de Regele Carol al-II-lea in 1938 si a ramas neasfaltat pana in 2009.

Transalpina (DN 67c) este cel mai inalt drum rutier din Romania si din Muntii Carpati si atinge altitudinea maxima (2.145 m) in Pasul Urdele.

Adaugati comentariu