Trafic restricționat pe Autostrada Soarelui timp de 2 ani. La mare, cu răbdare!

Autostrada Soarelui

Autostrada Soarelui va intra în reparații capitale. Astfel traficul va fi restricționat între București și Fundulea. Lucrările vor dura doi ani.

Traficul pe A2 va fi afectat între kilometrul 12 și kilometrul 36. Doi ani vor dura lucrările de reparație, programate să aibă loc doar primăvara și toamna, pentru a nu afecta fluxul de mașini către și dinspre litoral.

Dalele de asfalt de pe prima bandă de mers către Constanța se află într-o stare avansată de deteriorare, prezentând denivelări care pot afecta siguranța și starea tehnică a mașinilor.

Citește și:

Când vom începe să plătim taxa de autostradă?

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat organizarea unei licitații pentru lucrările de întreținere a carosabilului Autostrăzii A2. Acestea vor fi efectuate între kilometrul 12 și kilometrul 36, pe ambele sensuri de mers și vor presupune frezarea dalei de beton de ciment existent pe o grosime de 8 centimetri, refacerea rosturilor transversale și longitudinale, colmarea fisurilor crăpăturilor, refacerea dalelor de beton, asfaltarea și, în ultimă fază, realizarea marcajului rutier.

Citește și:

Cum a ajuns Ungaria să aibă de 2,5 ori mai mulți km de autostradă față de România

Valoarea totală estimată este a lucrărilor este de 131.097.784,80 RON fără TVA. Ofertele pentru participarea la licitație au ca termen de înscriere data de 13 decembrie, ora 15:00.

CNAIR nu a anunțat însă când vor demara lucrările. A programat în schimb, desfășurarea acestora pe o perioadă de doi ani, exclusiv primăvara și toamna, pentru a evita unor probleme suplimentare de trafic în sezonul estival.

Adaugati comentariu