Advertisement

Trafic Van E-Tech electric completează gama Renault de LCV-uri

Trafic Van E-Tech AutoExpert.ro

Odată cu noul Trafic Van E-Tech electric, Renault se poate lăuda că are o utilitară ușoară pur electrică în fiecare segment.

Noua versiune prezintă toate caracteristicile care au adus modelului un mare succes de-a lungul celor peste 40 de ani ai existenței sale. Din 1980 au fost vândute 2,4 milioane de exemplare Renault Trafic, iar noua sa versiune se alătură modelelor Kangoo Van E-Tech electric și Master E-Tech electric, întregind gama de LCV-uri pur electrice.

Trafic Van E-Tech AutoExpert.ro

Aceleași calități, dar pur electric

Trafic Van E-Tech nu este cu nimic mai prejos decât omologii săi cu motor termic, oferind același nivel al performanțelor, mai multe variante de caroserie, precum și ample posibilități de personalizare datorită rețelei de peste 359 de carosieri agreați.

Modelul este disponibil în două variante de lungime, de 5,08 și 5,48 metri, și două de înălțime, 1967 și 2498 metri. Ca furgonetă, volumul util este cuprins între 5,8 și 8,9 metri cubi. Lungimea de spațiului de încărcare e de până la 4,15 m (la versiunea L2 extinsă, cu trapă de încărcare lungă în peretele despărțitor). Sarcina remorcabilă se ridică la 920 kg, iar sarcina utilă maximă, la 1,1 t.

Trafic Van E-Tech AutoExpert.ro

În cabină, spațiul de încărcare este de până la 88 de litri (19,7 în consolă, 14,6 în uși, 54 în banchetă). În funcție de nivelul echipării, torpedoul se poate transforma într-un sertar Easylife cu o deschidere ingenioasă, care facilitează accesul șoferului la un spațiu pentru depozitare cu un volum de 6,6 litri.

Trafic Van a fost primul vehicul utilitar ușor care a oferit un „biroul mobil“. Prin rabatarea scaunului din mijloc, spătarul acestuia se transformă într-un birou (inclusiv cu o fantă pentru agendă) sau într-o măsuță pentru luat masa.

Trafic Van E-Tech AutoExpert.ro

Autonomie de 297 km

Cu bateria litiu-ion de 52 kWh, noul Trafic Van E-Tech electric poate parcurge până la 297 km (WLTP) între două încărcări. În general, este o distanță suficientă, la cel mai bun cost de utilizare. Bateriile au o garanție de 8 ani sau 160.000 km. În acest interval, sunt înlocuite gratuit în cazul în care capacitatea acestora scade la sub 70% din valoarea nominală.

Trafic Van E-Tech AutoExpert.ro

Renault Trafic Van E-Tech electric este echipat cu un motor de 90 kW (122 CP) și 245 Nm, cuplu disponibil instantaneu, pentru o conducere lină și relaxată în toate condițiile. Un mod Eco limitează puterea motorului, garantând o autonomie optimă. Există și o versiune „long range“, limitată la 90 km/h, ceea ce permite o autonomie de 322 km. Sistemul de frânare hidraulic convențional include acum un ARBS (Adaptative Regenerative Brake System), care maximizează recuperarea energiei.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top