Trei benzi pe toată lungimea autostrăzii A1 București – Pitești

autostrada urbană

Trei tronsoane de autostrăzi vor beneficia de lărgire la trei benzi pe sens: A1 București – Pitești pe toată lungimea, A2 între București și Fundulea și A3 între Moara Vlăsiei și Dumbrava.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, în urma licitației pentru realizarea studiilor de fezabilitate.

„A fost transmisă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice #ANAP documentația de atribuire pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate pentru lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor A1, A2 și A3”, a anunțat Scrioșteanu.

Trei benzi pe sens pentru A1

Lărgirea la 3 benzi pe sens a autostrăzilor se va realiza pentru următoarele sectoare de drum:

  • Autostrada A1 București – Pitești integral (109,6 km)
  • Autostrada A2, pe sectorul de drum cuprins între București – Fundulea
  • Autostrada A3, pe sectorul de drum cuprins între Moara Vlăsiei – Dumbrava

”Obiectivul general al proiectului constă în sporirea eficienței tehnico-economică a rețelei de transport din România și în îmbunătățirea vitezei de călătorie și condițiilor traficului de mărfuri”, a spus Ionel Scrișteanu.

Pentru expertizele tehnice și realizarea studiilor de fezabilitate, durata contractului este de 18 luni. În acest moment, doar autostrada A3 are trei benzi pe sens pe tronsonul dintre șoseaua de centură și Moara Vlăsiei. Nu a fost comunicat un termen pentru realizarea lărgirii la trei benzi pentru cele trei autostrăzi.

Via FloteAuto.ro

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Cupra SUV 2024 autoexpert.ro

Schimbări majore la Seat și Cupra

Seat S.A. a susținut o conferință de presă în care a prezentat rezultatele financiare pe anul fiscal 2022. Dincolo de asta, discuțiile

Scroll to Top