Triggo: vehicul urban cu propulsie electrică și lățime ajustabilă

Compania poloneză Triggo a dezvoltat un vehicul electric urban cu o calitate interesantă: lățimea mașinii poate fi ajustată de la 148 la 86 cm.

Start-up-ul polonez Triggo a prezentat un vehicul urban electric ce își poate ajusta lățimea grație unui șasiu variabil. Modelul polonez intră în categoria de vehicule ușoare L7E, fiind un cvadriciclu cu o greutate sub 400 kg (fără baterii).

Triggo poate transporta doi pasageri, unul în spatele celuilalt și are o autonomie maximă de 100 km. Atunci când lățimea este setată la minim, cinci astfel de vehicule încap pe un loc de parcare normal. Compania testează un prototip de pre-serie, iar producția ar putea începe din 2021.

Vehiculul electric are 2.6 metri lungime și este propulsat de două motoare electrice fiecare cu o putere de 10 kW. Energia electrică este stocată într-o baterie de 8 kWh ce poate fi înlocuită. Bateria cântărește 130 kg.

Însă, cea mai interesantă caracteristică este modul de ajustare a lățimii. În modul de rulare normal, Triggo are o lățime de 148 cm și poate rula cu o viteză maximă de 90 km/oră. În modul de manevrabilitate, vehicululul poate fi îngustat la 86 cm pentru a putea depăși coloane de mașini sau pentru a putea fi parcat în spații înguste. În acest mod, viteza este limitată la 25 km/oră.

La interior, nu există volan, ci un ghidon, dar cabina este complet închisă. Compania poloneză vizează în special piața vehiculelor folosite în regim car-sharing.

via ams, electrive

Adaugati comentariu