Trofeul Teliu – Memorialul Eugeniu Ionescu Cristea deschide sezonul de coastă

La finele acestei săptămâni va avea loc prima „dublă” a sezonului naţional de viteză în coastă, Trofeul Teliu având onoarea de a deschide sezonul 2012 al Campionatului Naţional de Viteză in Coastă Dunlop, competiţie organizată sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Sâmbătă şi duminică, 19 şi 20 mai, pe proaspăt refăcutul traseu care străbate dealul aflat la graniţa dintre judeţele Braşov şi Covasna (DN 10), iubitorii acestui gen de curse vor putea urmări evoluţia a nu mai puţin de 88 de piloţi, încrişi până la data limită anunţată de organizatori pentru cea de a patra ediţie a Trofeului Teliu.

După ce la ultima etapă a sezonului 2011 (1 octombrie 2011 – Râşnov), prin prezenţa la start a 77 de piloţi a fost stabilit un nou record de participare la o etapă de viteză în coastă autohtonă, prima etapă din 2012, care este practic următoarea, dar dintr-un alt sezon competiţional, este pe cale sa ridice și mai sus ștafeta. 88 de sportivi și-au anunțat participarea pentru weekend-ul de la Teliu, fapt care ar reprezenta un nou record de prezență.

”Nici nu știu când au trecut patru ani de la prima ediție a Trofeului Teliu, organizată pe frumosul traseu din comuna noastra. Îmi place să cred că am fost gazde bune pentru numeroșii sportivi care ne-au trecut pragul în cele trei ediții organizate până acum. Sunt convins că și în acest al patrulea an, ne vom ridica, prin organizare, la nivelul cerințelor exigenților noștri oaspeți.”  –  a declarat Vasile Serban, primarul comunei ardelene.

Bela Stoica, președintele clubului organizator, Auto Blic Brasov, este bucuros și ingrijorat în același timp: “Ne bucurăm că numărul mare de participanți înregistrat în toamnă la Râșnov nu a fost doar un accident și pilotii români ‘recidivează’ și pentru Trofeul Teliu. Acest lucru ne obligă insă la a ne desfașura toate activitățile organizatorice din weekend fără cusur. Depășirea programului ar putea crea probleme în ceea ce privește traficul rutier.”

Din păcate, Trofeul “Teliu” comemorează un an de la dispariția marelui pilot Eugeniu Ionescu Cristea – maestru al sportului în automobilism, care s-a despartit de colegii săi de sport în primăvara anului 2011. În cinstea multiplului campion, pentru a doua oară, Trofeul Teliu primește numele de “Memorialul Eugeniu Ionescu Cristea”.

Trofeul „Teliu” –  Memorialul „Eugeniu Ionescu Cristea” – Program

Recunoaşteri cronometrate
Ziua: sâmbătă (19 mai), duminică (20 mai)
Ora: 08:00 – 09:15

Antrenamente manşa I
Ziua: sâmbătă (19 mai), duminică (20 mai)
Ora: 09:15 – 10:45

Antrenamente manşa a II-a
Ziua: sâmbătă (19 mai), duminică (20 mai)
Ora: 10:45 – 12:15

Recunoaşteri cronometrate (optionale)
Ziua: sâmbătă (19 mai), duminică (20 mai)
Ora: 13:45 – 15:00

Concurs – Manşa a I-a
Ziua: sâmbătă (19 mai), duminică (20 mai)
Ora: 15:00 – 16:30

Concurs – Manşa a II-a
Ziua: sâmbătă (19 mai), duminică (20 mai)
Ora: 16:30 – 18:00

Festivitatea de premiere
Ziua: samabata (19 mai), duminică (20 mai)
Ora 19:00 / Locul: Primăria Teliu

Adaugati comentariu