Trotineta Segway care sună ca un V8 sau V12

Ninebot KickScooter

Simulatorul de sunet Ninebot Engine Speaker este, în primul rând, o necesitate. Dar, dincolo de asta, aduce trotineta Segway în centrul atenției. Foto: AutoExpert, Segway / Ninebot

Trotinetele au ajuns să dezvolte viteze și accelerații care le pot transforma în arme. Mai ales că o bună parte dintre cei care le ”ghidonează” nu au permis de conducere. Mai mult, cei mai mulți dintre ei sunt la vârsta la care teribilismul e principala caracteristică.

Toate cele de mai sus, cumulate, fac ca trotinetele să fie poate chiar mai periculoase decât mașinile sau motocicletele. De aceea, e important să le simți prezența și să te ferești. Așa cum mașinile electrice emit un sunet ”artificial”, și trotinetele ar trebui să facă același lucru. La asta s-a gândit Segway.

Trotineta Segway poate suna ca un Ferrari

În primul rând, a lansat, anul trecut, gama de trotinete electrice GT. Modelul GT2 atinge 70 km/h și sprintează până la 50 km/h în 3,9 secunde. Apoi, a prezentat sistemul de sunet Ninebot Engine Speaker Engine Sound Simulation System. Pare complicat, dar, în esență, este un difuzor Bluetooth.

Trotineta Segway V8, V12 autoexpert.ro

Are baterie reîncărcabilă folosind un cablu USB-C și protecție IP55 împotriva prafului și a apei. Poate fi folosit, deci, ca să redea muzică. Însă altul îi e rolul principal. Boxa poate simula sunetul a patru tipuri diferite de motoare pe benzină. Poate suna ca un monocilindru, ca un bi-cilindru, ca un V8 sau ca un V12.

Sunetele nu sunt doar un zgomot de motor în buclă. Difuzorul se conectează printr-o aplicație la accelerație și la frână. Astfel, adaptează sunetele la fiecare situație de conducere. Atunci când accelerează, motorul va suna crescendo, și mai tare decât la deplasarea cu viteză constantă. La oprire, va suna ca un motor termic la ralanti.

”Jucăria” costă aproximativ 150 de dolari și merită fiecare cent. Pentru că, inclusiv trotinetiștii au nevoie să fie auziți de șoferi, și ăsta e cel mai simplu mod. O singură rezervă am: or să-l țină la maxim toți puștanii, ca să iasă în evidență?

via gizmodo

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top