Trucuri pentru o mașină „sănătoasă” pe timp de vară

Anvelomag web

Pentru marea majoritate a persoanelor mașina proprie este absolut indispensabilă. Totuși, odată cu apariția temperaturilor ridicate, nu doar noi trebuie să ne pregătim de sezonul estival, ci este important să îi oferim toată atenția necesară și mașinii noastre care ne scoate din încurcătură de cele mai multe ori.

Și cum poate un conducător auto să aibă grijă corespunzător de mașina sa? Ce aspecte trebuie să aibă în vedere acesta pentru ca autovehiculul său de preț să fie pe deplin „sănătos” pe timp de vară și să funcționeze ca la carte? Ei bine, în cele ce urmează vă oferim o serie de trucuri și de sfaturi utile la care puteți apela în acest sens. Vă invităm să parcurgeți rândurile următoare pentru a descoperi cum puteți să vă asigurați că mașina proprie va oferi randamentul dorit.

 

  1. Protecție deplină împotriva razelor solare

Cel mai recomandat este ca fiecare conducător auto să își ferească mașina de razele solare, deoarece acestea pot avea influențe destul de negative atât asupra aspectului său, cât și asupra bunei sale funcționări. Așadar, fie apelați la o firmă de înfolieri auto, fie utilizați parasolare sau, cea mai simplă metodă este să vă asigurați întotdeauna un loc de parcare la umbră.

Protejându-vă mașina de contactul cu razele solare, veți evita cu succes apariția crăpăturilor din cadrul bordului, decolorarea tapițeriei și, bineînțeles presiunea ridicată din cadrul rezervorului, creșterea consumului de carburant, uzarea tuturor elementelor realizate din cauciuc, supraîncălzirea motorului, deteriorarea vopselei mașinii și multe alte aspecte de acest gen.

 

  1. Schimbarea anvelopelor de iarnă cu cele de vară

Dacă în situația temperaturilor scăzute, conducătorii auto trebuie să se conformeze legislației în vigoare și să folosească doar anvelope de iarnă, în timpul verii este de la sine înțeles că se vor folosi cele destinate sezonului călduros. Anvelopele sunt deosebit de importante pentru siguranța tuturor pasagerilor din mașină, motiv pentru care este mai mult decât recomandat să se utilizeze cele potrivite pentru fiecare perioadă în parte.

Anvelomag web

Dacă nu doriți să faceți o investiție prea piperată, dar să vă asigurați că achiziționați produse de calitate înaltă, vă recomandăm magazinul online de anvelope anvelomag.ro. Alegând anvelope de vara ieftine de pe Anvelomag, veți beneficia de un raport optim între calitate și preț, astfel încât siguranța la volan să fie asigurată în totalitate.

Anvelomag logo

  1. Curățarea frecventă a mașinii

Pe perioada verii, procesul de curățare a mașinii este cu mult mai ușor decât atunci când temperaturile sunt foarte scăzute. Bineînțeles, vara murdăria se acumulează mult mai ușor pe caroserie, dar și în interior. Astfel, vă recomandăm să vă ocupați de acest aspect cel puțin o dată pe săptămână.

 

  1. Verificarea mașinii la un service auto specializat

După ce iarna a trecut, este posibil să apară mici neplăceri în ceea ce privește funcționarea optimă a mașinii dumneavoastră. Astfel, vă recomandăm să apelați la ajutorul unui service auto, care să identifice toate problemele ce pot să apară, dar și soluțiile optime astfel încât drumurile să fie parcurse cu un plus de siguranță.

 

  1. Verificarea aerului condiționat

Fiecare conducător auto întâmpină neplăceri cauzate de temperaturile mult prea ridicate atunci când este la volan. Astfel, este indicat să intrați în vară cu o mașină complet funcțională, care să vă asigure drumuri confortabile. Aerul condiționat este unul dintre elementele cele mai importante pe timp de vară, motiv pentru care trebuie să se verifice dacă funcționează optim.

Așadar, dacă aveți în vedere aspectele menționate mai sus, cu siguranța mașina dumneavoastră va fi pe deplin „sănătoasă” pentru a vă transporta oriunde vă doriți în această vară.

 

 

 

 

Adaugati comentariu