Trucuri pentru o memorie de invidiat

Ţi se întâmplă să-ţi aminteşti prea târziu că trebuia să participi la o întâlnire importantă sau să uiţi de ziua de naştere a unei prietene? Până la un punct, acest lucru este normal. Dar dacă devine o obişnuinţă, ai deja o problemă. Iată câteva modalităţi cu ajutorul cărora poţi să-ţi „exersezi” memoria.

Pe aceeaşi temă:

Jocuri care îţi păstrează mintea tânără

Trucuri ca să crească mare şi isteţ

Nu te repezi la suplimentele alimentare pentru memorie atunci când simţi că trebuie să depui un efort prea mare ca să-ţi aduci aminte ce ai de făcut. Apelează la tehnici de memorare şi la jocuri de stimulare a atenţiei. Dacă o pui mai des la treabă, memoria se va menţine tânără şi va funcţiona la capacitacitate maximă.

Fă conexiuni între evenimente

Când îţi planifici ceea ce ai de făcut pentru ziua următoare, încearcă să „legi” evenimentele între ele, vizualizând sarcinile pe care vrei să le pui în practică. De exemplu, dacă vrei să-ţi aminteşti că este nevoie să cumperi lapte, dar şi să-ţi duci copilul la dentist, imaginează-ţi cum cel mic bea lapte şi calciul se depozitează pe dinţi. Pune-ţi mintea la treabă făcând socoteli fără ajutorul calculatorului.

Odihneşte-te suficient

O noapte întreagă de somn reprezintă o soluţie eficientă pentru o zi în care ai nevoie de o memorie ascuţită. Cerebelul, adică partea creierului care controlează viteza de reacţie şi acurateţea, este mult mai activ după o noapte de somn. De asemenea, pentru a te organiza eficient de dimineaţă, fă liste cu activităţile care trebuie finalizate rapid sau bileţele cu „urgenţe” şi lipeşte-le pe uşa frigiderului.

Vezi continuarea articolului

Adaugati comentariu