Trump: Cum arată noua limuzină prezidențială americană

Trump, Donald Trump. Începând de astăzi, SUA are un nou președinte, celebru pentru stilul de viață extravagant. În cinstea noului lider de la Casa Albă, Cadillac pregătește o nouă limuzină prezidențială. Iată cum va arăta.

Cadillac One este numele noii limuzine care, imediat după ceremonia de învestire a celui de-al 45-lea președinte american, va înlocui modelul precedent, alintat The Beast (Bestia) de membrii Serviciilor Secrete.

Deși viitoarea limuzină blindată a lui Trump va prelua liniile de design ale noii nave-amiral Cadillac CT6, aceasta nu are nimic în comun cu modelul de serie. Cu o greutate estimată la 5-8 tone, noul Cadillac One este bazat, de fapt, pe șasiul pick-up-ului Chevrolet Silverado, care poate suporta o masă maximă autorizată de până la 14 tone.

Sedanul cu o lungime de aproape 7 metri afișează o gardă la sol mărită și un plafon mai înalt, comparativ cu vechiul model, folosit de administrația Obama. Cadillac One poate găzdui până la șase pasageri, scaunele sale fiind dispuse în format 2+3+2.

trump-one-1

Viața președintelui depinde de un motor V8 de șase litri, cu o putere maximă secretă care poate crește spectaculos dacă se apelează la sistemul de injecție adiacent cu nitrogen (NOs sau N2O). Anvelopele run-flat au fost special dezvoltate pentru Cadillac One și pot rula câteva sute de mile chiar dacă sunt distruse. În portbagaj se ascund butelii cu oxigen, un sistem automat de stingere a incendiilor din interiorul limuzinei și o trusă medicală de prim ajutor, ce include un defibrilator și rezerve de sânge cu grupa sanguină a lui Donald Trump.

Bineînțeles, puține informații referitoare la dotările de siguranță sunt cunoscute. Caroseria este un amalgam de materiale exotice (kevlar, aramid, componente ceramice) și ranforsări cu grosimea de câțiva inch ale montanților, ușilor și plafonului. Și partea inferioară a șasiului este ranforsată suplimentar, pentru a face față atacurilor cu bombe și grenade.

Geamurile și ușile pot rezista proiectilelor cu specificații militare și sunt perfect etanșe în cazul unor atentate cu arme chimice sau biologice. Cadillac One dispune, de asemenea, de conexiuni directe la satelit și la sistemul de comunicații secretizat al Pentagonului.

trump

Adaugati comentariu