TUTORIAL – cum să calculezi cotele de câștig la Poker!

Deschidere poker autoexpert.ro

Pentru un joc incert precum pokerul, este necesar nu doar să te documentezi, ci și să te antrenezi și să te expui unui număr mare de experiențe de joc pentru a înțelege care sunt factorii pe care trebuie să îi ai în vedere atunci când urmărești să câștigi meciul.

 

Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie suficient pe termen lung dacă nu stăpânești și anumite aspecte tehnice. Dezvoltarea unor tehnici de joc eficiente reprezintă un atu important în jocul de poker. Calculul cotelor îți va oferi o perspectivă clară despre ce poți face pentru a-ți măsura mâna și despre situațiile în care merită să pariezi sau nu. Îți vom explica în continuare și ce presupune acest calcul și cum îl poți folosi în interesul tău.

 

Cum adică cote la poker?

În esență, cotele de poker reprezintă probabilitatea care poate măsura dacă vei câștiga sau vei pierde o mână. De asemenea, acestea pot oferi informații cu privire la frecvența cu care ai nevoie de cea mai bună mână pentru a face furori în cadrul unui joc de casino live și pentru a fi tu cel care câștigă masa.

Spre exemplu, jocul de poker Texas Hold’em este unul cu totul aparte deoarece are propriile sale cote aplicate de la pariuri, la majorări și alte mișcări din timpul jocului. Acesta este una dintre cele mai relevante informații pe care nu trebuie să le pierzi din vedere atunci când începi să joci poker. Măsurarea șanselor pe care acordate ție și a celor oferite adversarului de joc reprezintă una dintre modalitățile cele mai eficiente de a determina dacă vei pierde sau vei câștiga un meci de poker. Acest lucru este valabil nu doar pentru un anumit joc, ci și pe termen lung.

Poker deasupra H2 - autoexpert.ro

De ce contează?

Orice aspect al vieții trebuie să urmeze un plan pentru a se putea desfășura în mod optim și pentru a da rezultate favorabile. Acest lucru este valabil și pentru poker sau mai ales pentru acest tip de joc de noroc. Fiind unul dintre cele mai imprevizibile jocuri, dacă te așezi la masă fără să stăpânești logica cotelor, riști să pierzi mult mai mult decât câștigi.

 

S-ar putea să ți se pară puțin complicat la început, din cauza numerelor și a calculelor, însă cu toate acestea, te vei familiariza cu procesul, iar pe măsură ce trece timpul vei ajunge să ți se pară chiar facil. Îl vei stăpâni cu ușurință, dacă vei fi dispus să acorzi suficient timp și să te antrenezi cum se cuvine.

Cotele sunt practic măsurate aplicându-se un format standard: valoarea pariului. De exemplu, dacă potul inițial este de 20$, iar un jucător pariază aproximativ 10$, atunci dimensiunea potului devine 30$, iar cotele sunt 30:10.

 

În mod ideal, prima parte a raportului ar trebui să fie egală cu 1. Pentru a face acest lucru, trebuie să împarți ambele părți ale raportului la 10, obținând rezultatul 3: 1. Pentru a-l converti în continuare în procente, adună părțile și împarte 100% la rezultatul obținut. Astfel, 100% împărțit la 4 rezultă într-un cvartet de 25%. Acum vei înmulți valoarea părților cu 25% și vei obține un raport de 75%: 25%.

 

După ce ai calculat acest lucru, vei înțelege mult mai ușor faptul că de fiecare dată când adversarul tău plasează pariuri pe jumătate din pot, tu vei avea șansa de a obține cea mai bună mână de aproximativ 25% ori. Evident, calculele devin mult mai complicate cu cât încerci să anticipezi mișcările celui din fața ta.

Poker deasupra H3 - autoexpert.ro

Să plătești sau să dai fold?

Odată ce înveți cum să măsori cotele, deciziile precum plata sau opțiunea de a da fold devin mult mai ușoare. De asemenea, învățând să măsori cotele este posibil chiar să ajungi să poți face față pariurilor cu mâini care au șansa de a deveni cele mai bune, chiar dacă tu nu deții cărți favorabile.

 

În cazul jocului de poker Texas hold’em sunt 47 de cărți nevăzute, două în mâna jucătorului, iar 3 sunt puse pe masă. Dacă primești două cărți de același simbol, iar acesta este prezent și pe masă, atunci vei mai avea nevoie de încă o carte pentru a-ți finaliza extragerea. Un set de 4 cărți va atrage după sine încă 9 alte cărți care nu îți vor completa extragerea. Astfel șansele se multiplică la  38: 9, adică aproximativ 4: 1.

 

În această situație, dacă nu obții cote mai bune, nu vei putea plasa pariul. Iar asta fără a lua în calcul alți factori. Din nou, jocul poate deveni mult mai complicat și mai intrigant dacă iei în calcul cât mai mulți factori și analizezi și cotele implicite.

 

Concluzie

Pokerul este un joc pe cât de captivant, pe atât de complicat, dacă nu ai suficient antrenament. Dacă vrei să devii un profesionist la mesele jocului rege al cazinoului, trebuie să joci cât mai mult pentru a căpăta experiența necesară să te diferențieze de restul jucătorilor de la masă. Învățarea unor tehnici generale, urmată de dezvoltarea propriei strategii sunt doar 2 dintre pașii pe care trebuie să îi ai în vedere în drumul tău spre succes în domeniul pokerului. Așadar, exersează cu răbdare și bucură-te la maximum de jocul tău preferat.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top