Uber a ales Volvo pentru noua sa flotă de mașini autonome

Uber și-a unit forțele cu producătorul suedez Volvo pentru a dezvolta o flotă de mașini autonome, noul parteneriat fiind evaluat la 300 milioane de dolari.

Atât valoarează investiția pe care cele două companii s-au angajat să o facă în proiectul comun al cărui țel este înlocuirea actualelor mașini convenționale din flota Uber cu vehicule autonome, mult mai sigure.

Parteneriatul Uber-Volvo prevede dezvoltarea accelerată a tehnologiilor din domeniul conducerii semi și complet autonome, existența unui client de calibrul lui Uber încurajând constructorul suedez să transforme cercetarea din acest areal de interes în prioritatea sa numărul unu.

Volvo anunțase deja anterior că își propune ca până la începutul deceniunului următor să lanseze cel puțin un model complet autonom, capabil să reducă drastic numărul victimelor accidentelor rutiere.

volvo-uber

Noul model va fi lansat până în 2021 și va fi dezvoltat pe platforma modulară SPA a companiei, folosită în prezent de întreaga gamă renovată Volvo.

Rolul de banc de testare va reveni, însă, actualului XC90, 100 de prototipuri echipate cu o armadă de camere video, senzori și softuri dedicate urmând să ruleze deja pe străzile din Statele Unite. Acestea vor face parte din flota actuală de mașini Uber, dar nu vor rula 100% autonom, deciziile creierului electronic al mașinilor urmând să fie supervizate în permanență de un șofer.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top