Uber a creat un oraș fals pentru a-și testa mașinile autonome

Uber

Gigantul Uber a construit un întreg oraș fals, în care își poate testa tehnologia de rulare autonomă. Orașul imaginar este localizat în Pittsburgh și este denumit Almono. Șosele și autostrăzi complicate, mașini false și pietoni care apar de nicăieri, toate au fost concepute pentru a testa cu rigurozitate soft-ul Uber.

Almono se întinde pe 1.000 de metri pătrați de-a lungul râului Monongahela. Uber intenționează să-și extindă orașul la 1200 de metri pătrați.

Compania folosește și pietoni care iau mașinile prin surprindere, pentru a testa sistemul dezvoltat și în condiții extreme, în care timpul de reacție este foarte redus. Containere montate unul peste altul simulează construcții, obturând vizibilitatea camerelor montate pe mașini. Uber susține că vehiculele lor sunt implicate în scenarii mult mai complexe decât cele pe care le-ar întâmpina pe drumurile publice.

“Avem obstacole și manechine care se mișcă și traversează strada la distanță milimetrică de mașină. Avem mașini care apar de nicăieri. Simulăm toate acestea la un nivel mult mai complicat decât cee ace se poate întâmpla pe drumurile publice zi de zi,” spune unul dintre proiectanții tehnologiei de rulare autonomă Uber.

Orașul improvizat în Pittsburgh va fi utilizat și de alte companii dezvoltatoare de tehnologii de rulare autonomă.

Sistemul implementat de Uber este, la ora actuală, deficitar. În luna decembrie a anului trecut, o cameră de supraveghere a surprins un vehicul al companiei […]

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top