De ce trebuie să porți centura de siguranță și dacă stai pe locurile din spate

centura de siguranta

Ne-am obișnuit să cuplăm centura de siguranță atunci când urcăm la volan sau pe locul din dreapta șoferului. Dar câți dintre voi au același reflex atunci când sunt pasageri pe bancheta din spate? Un studiu arată că, în cazul unui impact, cei din față își pot pierde viața dacă cei din spate nu poartă centura.

Codul Rutier impune purtarea centurilor și pe locurile din spate. Legea spune că toți “Conducătorii de autovehicule și persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcție cu centuri sau dispozitive de siguranță omologate trebuie să le poarte în timpul circulației pe drumurile publice, cu excepția cazurilor prevăzute în regulament.

Poliția rutieră poate da amenzi, dar nu de frica amenzii trebuie să cuplăm centura, indiferent de locul pe care îl ocupăm în mașină. Institutul pentru Siguranța Rutieră din Statele Unite a dat publicității un filmuleț care arată ce se poate întâmpla dacă pasagerii aflați în spate nu poartă centură.

Vezi cine nu este obligat să poarte centura de siguranță în timpul deplasării, indiferent ce loc ocupă în mașină!

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top