Uleiuri pentru transmisii

De ce este necesară existența unei game de ulei pentru transmisii?

Uleiurile pentru transmisii, şi în mod special cele pentru cutiile de viteze manuale sau automate ale automobilelor, deşi au vâscozităţi mai mari faţă de uleiurile  de motor, trebuie să răspundă unor cerinţe de calitate asemănătoare pentru a asigura buna funcţionare a acestor agregate un timp îndelungat şi în primul rând să-şi păstreze valoarea vâscozităţii în limitele prescrise. 

Ele nu trebuie să devină, pe parcursul funcţionării, nici prea vâscoase- deoarece devin rigide la temperaturi scăzute îngreunând operaţiunile de pornire şi de schimbare a treptelor de viteză, dar nici prea fluide -deoarece pe lângă avantajele oferite la frig vor prezenta dezavantaje la temperaturi ridicate de funcţionare când pelicula de ulei va deveni prea subţire şi nu va mai adera la suprafaţa pieselor metalice, astfel că filmul de ulei se va rupe înrăutăţind condiţiile de ungere. 

Fabricanţii de maşini sunt cei care ne indică cu claritate ce uleiuri de motor sau de transmisie trebuie să cumpărăm şi la câţi kilometri rulaţi trebuie făcută înlocuirea lor. Alegeţi lubrifiantul prevăzut de cartea tehnică a automobilului dvs. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top