Ultimele două Koenigsegg Agera se numesc Thor și Vader. Modelul iese din producție

Koenigsegg Agera (5)

Producția modelului Koenigsegg Agera a luat sfârșit, dar finalul este unul grandios. Pentru a marca finalul lui Agera, constructorul suedez a realizat două ediții speciale, care poartă denumirile de Thor și Vader.

Așadar, versiunile cu nume de personaje celebre au la bază modelul Agera RS, iar opțiunile primite cu această ocazie nu le măresc deloc prețul.

Koenigsegg Agera (4)

Thor vine cu elemente aerodinamice din carbon în două culori și vopsea cu aspect de diamant. În schimb, Vader primește detalii aurii și un eleron activ mai mare.

Ambele modele Final Edition primesc un update al 1MW propulsorului V8 twin-turbo de 5.0 litri, care dezvoltă 1.341 de cai putere.

Agera RS este mașina care a doborât nu mai puțin de cinci recorduri de viteză în cei doi ani în care s-a aflat în producție. Cel mai semnificativ este cel care i-a adus titlul de cea mai rapidă mașină din lume. Hypercar-ul suedez a atins viteza de 457,94 km/h.

Koenigsegg Agera (3)

Thor și Vader vor fi predate noilor proprietari în acest weekend, în cadrul unui eveniment care are loc în Germania. Cele două vor fi prezente săpătmâna viitoare în Marea Britanie, la Festivalul Vitezei de la Goodwood.

Succesorul lui Agera va fi dezvăluit anul viitor, la Salonul Auto de la Geneva.

 

Adaugati comentariu