Ultimul tur de pistă al lui Jeremy Clarkson

De obicei, ultimul tur de pistă mai poartă și numele de „turul de onoare”. În cazul lui Jeremy Clarkson, fostul prezentator al emisiunii tv BBC TopGear despre care n-ar trebui să mai fie nevoie să spun ceva, lucrurile au stat un pic altfel.

Dacă nu ești la curent, poți urmări saga despărțirii dintre BBC și Jeremy Clarkson citind articolele noastre mai vechi (aici, aici, aici, aici și aici), însă pe scurt, după o zi lungă și – probabil – obositoare de filmări, omul a ajuns seara la hotelul unde era cazată echipa și a pocnit unul dintre producătorii emisiunii. Nu înainte de a-l jigni un pic.

Motivul? Nu avusese grijă ca cei trei prezentatori să fie întâmpinați de niște mâncare caldă, ci doar de un platou cu sandvișuri obosite (adjectivul îmi aparține). Nu-i vorba că nu-i poți înțelege nemulțumirea lui Jeremy Clarkson, însă asta nu justifică deloc reacția sa și, de altfel, chiar el s-a scuzat în mod public.

Cert este că Jeremy Clarkson nu se afla la prima abatere disciplinară, iar BBC a decis că i-a ajuns cu ifosele prezentatorului și i-au desfăcut contractul. Drept urmare, dacă ai o emisiune auto și cauți un prezentator cu personalitate, dă-i un telefon, poate e interesat (mai ales că prevederile din contract îi interzic să lucreze timp de doi ani pentru oricare dintre concurenții direcți BBC din Anglia).

În altă ordine de idei, Jeremy Clarkson a anunțat în cadrul unui eveniment caritabil că va da un ultim tur de pistă pe circuitul TopGear din Dunsfold cu cel care va licita cea mai mare sumă. Mașina cu care va face asta? La data respectivă, orice era posibil – de altfel, Jeremy Clarkson a spus „sunt șomer, deci probabil că va fi un Austin Maestro”.

După cum reiese din poza asta recent postată pe Twitter chiar de către Jeremy Clarkson, nu a fost un Austin Maestro. A avut de ales între un Mercedes-AMG GT S, un LaFerrari și un 488 GTB. Nu reiese pe care dintre cele trei a ales-o, însă cert este că Jeremy Clarkson a avut parte de trăiri amestecate odată cu ultima tură pe circuitul pe care-l cunoaște atât de bine.

„Am terminat ultima tură pe circuitul TopGear. Mă întristează puțin să știu că nu mă voi mai întoarce aici”, a spus Jeremy Clarkson. Tot el a continuat, într-o postare ulterioară: „turul ăsta a avut, totuși, două părți bune: am strâns o grămadă de bani pentru o cauză bună; și am dat-o de-a latul grav în virajul Chicago”.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top