Un ARO care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu, scos la licitație de ANAF

Nicolae Ceaușescu

Una dintre mașinile cu care se deplasa Nicolae Ceaușescu este scoasă la licitație de ANAF. Automobilul, un ARO modificat special pentru fostul dictator, a fost confiscate de la omul de afaceri Ovidiu Tender.

Prețul de pornire al SUV-ului construit la Câmpulung Muscel este de 137.500 de lei. Mașina, model ARO 304, a văzut lumina zilei în 1977 și este pusă în mișcare de un motor pe benzină de 2.500 cc. 72.453 de kilometri a parcurs ARO-ul lui Ceaușescu.

Patru astfel de mașini derivate din modelul 244 au fost construite. Toate aveau o caroserie alungită, detalii exterioare cromate, aer condiționat, tapițerie din piele și trapă electrică și erau comandă specială din partea dictatorului Nicoalae Ceaușescu, acesta folosindu-le în vizitele sale oficiale.

Citește și:

Mașina lui Nicolae Ceaușescu, abandonată pe o stradă din București

Agenția Națională pentru Administrare Fiscală a scos la licitație mașina confiscate omului de afaceri Ovidiu Tender, condamnat la 12 ani de închisoare în dosarul falimentării combinatului RafoCarom din județul Bacău.

Aproximativ 10 mașini au ajuns în garajul familiei Ceaușescu. Printre brand-urile care au fost folosite de dictator și de familia sa s-au numărat Dacia, Aro, Mercedes, Citroen, Renault, Chrysler, Buick și Ford.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top