Un Ferrari F40 deținut de fiului lui Saddam Hussein a fost găsit abandonat în Irak

Un Ferrari F40 deținut de fiul fostului dictator Saddam Hussein a fost descoperit abandonat în Irak, după o căutare inițiată de o serie de pasionați ai mărcii italiene.

Un exemplar Ferrari F40 cu o poveste specială este cel deținut de Uday Hussein, fiul celebrului dictator irakian Saddam Hussein. Uday a avut mereu o pasiune pentru lucrurile scumpe și automobile exotice, iar din colecția sa de automobile a făcut parte și un Ferrari F40.

Modelul exotic produs de Ferrari avea să fie pierdut, iar acum câteva săptămâni, un pasionat al mărcii a inițiat o căutare a Ferrari-ului pierdut. Existau o serie de fotografii cu Ferrari-ul abandonat undeva în Irak, dar nimeniu nu știa unde.

Cu ajutorul internauților, exemplarul Ferrari F40 deținut de Uday Hussein a fost localizat în orașul irakian Erbil. Mașina fusese inspectată în 2016 de un alt pasionat de Ferrari interesat să salveze exemplarul abandonat în Irak. Mașina era acoperită cu nisip și praf și îi lipseau numeroase componente importante.

După ce a fost regăsită, cei care doreau să aducă exemplarul abandonat în Marea Britanie pentru restaurare s-au lovit de pretențiile financiare ale actualului proprietar care a cerut peste un milion de dolari pentru Ferrari-ul F40.

Exemplarul deținut de Uday Hussein are doar 3.000 km parcurși, dar degradarea este destul de avansată. Mașina a fost însă mutată într-o zonă mai sigură. Mai mult, actualul proprietar a restaurat mașina, cele mai noi imagini arătând exemplarul F40 într-o stare mult mai bună.

Ferrari este cea mai profitabilă marcă auto

via Motor 1, autobild.de 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top