Un Lamborghini primit de Papa Francisc a fost vândut la licitație

Lamborghini Huracan Papa Francisc (1)

Un Lamborghini Huracan RWD Coupe, cu an de fabricație 2018, primit de Papa Francisc, a fost vândut la licitație casei Sotheby’s, care a avut loc la Monte Carlo, pentru 715.000 de euro. Vaticanul va dona întreaga sumă în scopuri caritabile.

Un Lamborghini unicat, în alb și auriu, a fost vândut la o licitație care a avut loc la Grimaldi Forum în Monte Carlo. Casa de licitații Sotheby’s spera să încaseze între 250.000 și 350.000 de euro, dar așteptările sale au fost depășite cu mult. Un licitator generos a oferit dublu față de cea mai optimistă cotație.

Papa Francisc primise acest Lamborghini în cadrul unei ceremonii restrânse, care a avut loc în noiembrie, la Vatican. Mașina în Bianco Monocerus și Giallo Tiberino, a fost personalizată primind steagul Vaticanului.

MAI MULTE FOTOGRAFII

Bolidul este pus în mișcare de un motor V10, care dezvoltă 573 de cai putere, și ajunge de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde. Viteza maximă este de 320 km/h.

Papa a binecuvântat mașina și i-a stabilit încă de atunci destinația. 70% din încasările obținute în urma licitației vor fi donate unui oraș irakian, Nineveh, distrus de gruparea ISIS. 10% vor ajunge la asociația “Amici per il Centrafrica Onlus”, 10% la “Groupe International Chirurigens Amis de la Main” și 10% la „Asociația Comunității Papa Ioan al XXIII-lea”.

PAPA FRANCISC S-A DAT CU CAPUL DE MAȘINĂ. VEZI VIDEO

Nu-l vom vedea așadar pe Papa gonind prin Vatican cu un Lamborghini. Suveranul Pontif se deplasează prin Roma la volanul unui […]

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top