Un mare producător auto ar putea construi o uzină în România

Volkswagen uzina Romania Germania uzina auto

România ar putea găzdui o uzină a unuia dintre cele mai importante grupuri auto din lume. Volkswagen demarează negocierile pentru stabilirea locației următoarei sale fabrici. Sunt vizate țări din estul Europei, printre care România, Bulgaria, Macedonia, Turcia și Serbia.

Grupul Volkswagen va pune bazele unui nou centru de producție în Europa de Est.

„Am stabilit demararea negocierilor concrete cu potențialele locații care au rămas pe listă pentru noua uzină multi-brand, planificată pentru Europa”, anunță Grupul Volkswagen.

Noua uzină ar putea fi dedicată producției de SUV-uri. Astfel, Skoda Karoq și SEAT Ateca s-ar putea produce în România, dacă țara noastră va fi aleasă.

Motiv de îngrijorare la Volkswagen? Acestea sunt cifrele care îi sperie pe nemți!

Conform presei din Serbia, investiția Volkswagen s-ar putea ridica la 1,4 milioane de euro. Noua uzină ar oferi 5.000 de locuri de muncă și exporturi mai mari cu 4,5 miliarde de euro pentru statul care va fi selecționat. Primele mașini ar urma să iasă pe porțile uzinei în 2023.

Grupul Volkswagen alege să transfere parțial producția către estul Europei pentru a face loc modelelor electrice, care va fi rezervată centrelor de la Zwickau, Emden și Hanovra din Germania. Producția limuzinei Passat a fost mutată deja în Cehia.

Volkswagen preferă această parte a Europei și datorită costurilor de producție și forței de muncă mai acccesibile față de cele din statele din centrul și vestul continentului.

 

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top