Un Mercedes E lung aproape cât un S

Mercedes E-Class L

Pentru chinezii cărora li se pare că E-Class nu are suficient loc în spate, Mercedes propune varianta lungă a modelului. Pe lângă cei 140 mm extra, modelul lung oferă și caracteristici de lux rar întâlnite în segment.

La nivel de design exterior, lungimea adițională aduce cu sine un al treilea geam lateral, integrat în montantul C și un plafon alungit spre spate. Plafonul nu numai că este mai lung, ci și coboară într-un stil de coupe, menit atât să mențină coeficientul de rezistență la înaintare la un nivel scăzut, cît și să adauge o tentă de exclusivism caroseriei. Linia laterală devine astfel mai elegantă, efectul fiind amplificat și de menținerea constantă a lungimii consolelor față-spate. Rămânem la exterior, pentru a remarca blocurile optice echipate opțional cu 84 de LED-uri activate individual. Acestea învăluie calea de rulare într-o culoare naturală, fără a flicări și a deranja șoferii celorlalte mașini. LED-urile nu mai folosesc actuatori mecanici pentru a-și adapta gradul de iluminare la condițiile de trafic, ci sunt aprinse și stinse individual, într-un proces complet digital. Stopurile beneficiază de tehnologie LED ca dotare standard.

Mercedes E-Class L

Mașina este construită în China, pentru chinezi și ofreă un spațiu suplimentar de 134 mm pentru pasagerii de pe banchetă. Dincolo de libertatea crescută de mișcare, spațiul adițional înlesnește semnificativ accesul în mașină. Odată intrați, pasagerii se vor bucura de extensia trapei care lasă lumina să pătrundă, mărind și mai mult senzația de spațiu pe banchetă. Iluminarea ambientală beneficiază de prezența LED-urilor de culori diferite care, combinate, pot produce 64 de nuanțe, la alegerea pasagerilor. Consola centrală integrează un spațiu de depozitare iluminat și poate avea suprafața încălzită pentru a nu răci la cot, presupun.

Mercedes E-Class L

Tot pe consolă, un touchscreen opțional permite pasagerilor să controleze anumite caracteristici ale mașinii sau să urmărească filme, conectându-și dispozitivele mobile la portul USB. În tot acest timp, telefonul mobil se poate încărca prin dispozitivul wireless , iar băuturile se pot răci sau încălzi, după preferințe, în suporturile cu temperatură reglabilă. În față, aceleași dotări de ultimă generație întâlnite la varianta cu ampatament normal, veghează asupra plăcerii de a conduce. Menționez aici ecranul de 12.3 inci ce afișează instrumentele de bord, în stil Classic, Sport sau Progressive și butoanele sensibile la atingere de pe volan, care permit controlul sistemului infotainment.Mercedes E-Class L

La capitolul siguranță, cele două dotări care atrag atenția sunt sistemul semi-automat de rulare, care are toate caracteristicile active până la viteza de 130 km/h, și sistemul de parcare telecomandat, ce permite pasagerilor să coboare înainte ca mașina să se parcheze automat, evitând ”strecurarea” prin spații strâmte.

 

Adaugati comentariu