Un model Renault va deveni exclusiv electric

Renault electric (9)

Renault face o schimbare radicală în gama sa. Constructorul francez plănuiește să transforme unul dintre modelele sale populare într-o mașină exclusiv electrică. Este vorba despre Twingo, anunță britanicii de la Autocar.

Cea mai mică mașină din portofoliul Renault, Twingo, va renunța urma strategia fratelui de platformă, smart, și va renunța treptat la motoarele pe combustie pentru a deveni electrică, dezvăluie Autocar.

Renault electric (1)

Astfel, Twingo EV va veni pe lume ca rival pentru Volkswagen e-Up!. Dacă informațiile deținute de britanici sunt corecte, modelul ar trebui să fie dezvăluit anul viitor. Constructorul francez intenționa să lanseze un Twingo electric cu ani în urmă, dar s-a răzgândit pe ultima sută de metri.

“Am vrut inițial să lansăm un Twingo electric de la început, dar am văzut că nu există stații de încărcare, așa că am am încetinit procesul de dezvoltare”, a dezvăluit Ali Kassai, șeful diviziei de planificare a produselor de la Renault pentru publicația britanică. În cele din urmă, francezii au ales să-și concentreze resursele umane și financiare pe Zoe, până de curând cel mai bine vândut model electric din Europa.

Renault electric (4)

Trecerea lui Twingo de la mașină cu propulsie convențională la EV, odată cu lansarea celei de-a treia generații, ar fi fost simplă, pentru că acesta este construit pe aceeași platformă cu smart, deținut, la ora actuală de Daimler și de chinezii de la Geely.

Atât ForTwo, cât și ForFour, au primit versiuni electrice înainte ca brand-ul să se transforme complet într-unul de modele cu emisii zero. Mai mult, Renault a prezentat chiar și un concept, Twin’Z, în 2013, care ar fi anticipat apariția lui Twingo electric. Micul automobil era pus în mișcare de un motor de 50 kW și integra o baterie litiu-ion, montată în podea.

Renault electric (5)

Renault nu se va opri aici. Francezii pun la cale și un model de dimensiuni mai mari, un rival pentru Volkswagen ID.3 și Honda e. Strategia companiei prevede lansarea a nu mai puțin de opt modele electrice până în 2022.

Foto: conceptul Renault Twin’Z din 2013.go

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top