Un nou circuit auto românesc la standarde europene

România va avea un nou circuit auto la standarde europene. Acesta se numește Transilvania Motor Ring și va fi deschis la Târgu Mureș, în prezent complexul fiind finalizat în proporție de 85%.

Circuitul va avea o lungime totală de 3,7 kilometri, valoarea întregului proiect, ce include și drumul de acces din DJ151B, clădirile administrative, tribuna, parcările și cele 11 boxe duble, fiind estimată la 58,13 milioane de lei.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Mureș, lucrările de amenajare a complexului Transilvania Motor Ring, demarate în 2010, suspendate și apoi reluate în iunie 2016, sunt în prezent gata în proporție de 85%, în urmă cu două săptămâni fiind deja organizată o licitație de concesionare a circuitului.

Caietul de sarcini al licitație menționează că „Administrarea infrastructurii construite in cadrul proiectului se poate realiza in diverse moduri, din care amintim: infiintarea la nivelul CJM a unui Serviciu de administrare a domeniului public, avand ca obiect de activitate administrarea complexului ‘Transilvania Motor Ring’, infiintarea unei societati avand ca unic actionar UAT Judetul Mures, care va avea ca obiect de activitate administrarea complexului, sau concesionarea complexului catre o societate comerciala, care va fi desemnata in urma unei proceduri de achizitie publica.” Valoarea contractului este estimată de autorități la 128.990 de lei.

transilvania-motor-ring (2)

Foto: Lucian Filip

Adaugati comentariu