Un nou început pentru Campionatul Naţional de Karting Dunlop

Campionatul National de Karting Dunlop 2015

Prima etapă a Campionatul Național de Karting DUNLOP 2015 ce a avut loc între 2 și 3 mai pe circuitul Prejmer de lângă Brașov a înregistrat un record de participare, la start fiind înscriși 65 de sportivi, dintre care 14 au fost copii cu vârsta sub 9 ani înscriși la clasa KID.

Numărul record de piloți prezenți la startul sezonului subliniază atât interesul pe care Campionatul Național de Karting DUNLOP îl suscită în rândul pasionaților de motorsport, cât și faptul că în România kartingul de performanță este între primele trei discipline sportive ca importanță, alături de Campionatul Național de Raliuri DUNLOP, respectiv Campionatul Național de Viteză în Coastă DUNLOP.

Considerat pepiniera viitoarelor talente, Campionatul Național de Karting DUNLOP este organizat de către Federația Română de Automobilism Sportiv încă din 2010 și care în conformitate cu prevederile Legii 69/2000 cu precizările și modificările ulterioare și ale normelor de aplicare ale acesteia (HG 884/2001) precum și în conformitate cu propriul Statut este unica structură sportivă de interes național și de utilitate publică, autorizată să reglementeze, să organizeze, să controleze și să coordoneze activitățile de automobilism sportiv desfășurate pe teritoriul Romaniei, în rândul acestora numărându-se și activitatea de karting.

Sezonul 2015 al CNK DUNLOP numără șase etape, prima derulându-se deja pe circuitul Prejmer de lângă Brașov în condiții de vreme schimbătoare și temperaturi situate în jurul a 10-15 grade Celsius. Ploaia căzută în mai multe reprize pe parcursul zilei de sâmbătă, destinată calificărilor și manșelor prefinale a făcut ca pista să își schimbe permanent aderența, piloții fiind puși în situația de a rula atât pe slick-uri cât și pe pneuri de ploaie, ceea ce a amplificat spectacolul sportiv.

Campionatul National de Karting Dunlop 2015

De asemenea, întregul program al clasei KID, destinată copiiilor cu vârsta între 5 și 9 ani, a fost reprogramat pentru ziua de duminică din considerente de siguranță. Această clasă reprezintă de altfel primul pas în karting, Federația Română de Automobilism Sportiv încurajând participarea prin reducerea costurilor de participare, dar și printr-un regulament special. Astfel, copiii beneficiază de taxe de licență zero și înscriere gratuită la etape, iar motoarele pentru concurs sunt puse la dispoziție de organizator.

Prima etapă s-a derulat fără incidente, piloții celor opt clase constituite luptându-se cu fair-play pentru podium. Ziua de duminică, care a inclus manșele finale din toate clasele găzduind și demostrații efectuate de Vali Porcișteanu care a avut în dreapta sa, printre invitați, două mari sportive ale României, Monica Roșu și Corina Ungureanu, noii ambasadori onorifici ai FRAS.

Campionatul National de Karting Dunlop 2015

Vali Porcișteanu împreună cu Dorin Toma au oficiat de altfel festivitatea de premiere la această primă etapă. Cu această ocazie piloții clasați pe locul 1 au primit fiecare câte un set de anvelope de competiție DUNLOP.

Clasamente finale Etapa I – Prejmer:

Clasa KID

1. Octavian Costache

2. Nicolas Manasia

3. Tudor Drăgan

Clasa MINI

1. Andrei Boacă

2. Horia Roca

3. Marco Bota

Clasa MICRO ROTAX

1. Tim Melzer

2. Mihai Temian

3. Gabriel Imre

Clasa ROTAX MINI

1. Theodor Nicoară

2. Eduard Cimpoca

3. Sorin Muller

Clasa ROTAX DD2

1. Robert Barabas

2. Ruxandra Crețu

3. Alexandru Simion

Clasa ROTAX DD2 MASTERS

1. Istvan Barabas

2. Constantin Simion

3. Dan Spuderka

Clasa ROTAX MAX MASTERS

1. Călin Bucur

2. Siamac Hadjidai

3. Nicu Fota

Clasa KZ

1. Andrea Raimondi

2. Nazareno Compagnoni

3. Andrei Tomescu

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top